Нека службите си свършат работата и то както трябва. Много се надявам, че няма чрез ДНК да се намери убиецът и накрая да бъде открит самоубит. Дано не се насаждат съмнения заради нелепи твърдения. Това заяви Румен Петков по повод убийството на бизнесмена Петър Христов.
"Не бих търсил политически контекст по много причини. Със сигурност ще има отражение от тези убийства, и то тежко. А за шесторното убийство - такъв израз на брутализъм не сме имали през последните 100 години", добави политикът.

"Тук не става дума за ирония, виждате, че в социалните мрежи има твърде висока степен на недоверие. Оправдана е по няколко причини за съжаление. Не коментирам случая с тефтерчето. Не може за един човек, за който се вади психопортрет колко е коварен, подъл и брутален, участвал в международни мисии, изведнъж толкова да е загрижен за обществото, че да се застреля със заглушител", каза още Петков.

"За един човек с малокалибрено оръжие да се изкара всичко от държавата - полиция, армия, отряд "Кобра" и т.н. Ами ако наистина дойде терорист, какво ще правим?! Ние показваме липса на институционална загриженост и организираност", добави той.

"По-склонен съм да считам, че това е извършителят, но никъде никой не излезе еднозначно да каже, че убийството е извършено с едно оръжие. Лично аз мисля, че за ДНК данни е нужно повече време. На каква база е сравнявано това ДНК? Вие видяхте и микробиолози, които казаха, че времето е съмнително кратко", заключи Петков.