През 2015 година мъж нахлузи шапка с индиански пера на главата си по време на тържествена церемония по издигането на знамето на София. По-късно беше изведен от полицията. Обяснил, че сложил перата, защото го правили на индианец.


Всъщност именно той е човекът, който организира сега блокадата към магистрала "Тракия" в посока Пазарджик.

Както БЛИЦ писа, вчера малка група протестиращи срещу правителството потеглиха около 10:00 ч. днес по автомагистрала „Тракия“ в посока към Пазарджик.

Тяхната цел бе да шофират по аутобана с 30 - 50 километра в час, за да предизвикат задръстване и да затапят скоростния път.

Мъжът с перата всъщност е бившият общински съветник от СДС през 1995 година и кандидат-депутат на РЗС от Ямбол Николай Гацев.

БГНЕС/Архив

БГНЕС/Архив

Той беше и кандидат-кмет на София през 2015.

Предизборен плакат
Предизборен плакат

Същият мъж беше сред организаторите на вчерашното протестно автошествие на АМ „Тракия”, която причини близо 20-километрова тапа по аутобана.

В подготовка за блокадата
В подготовка за блокадата

Николай Гацев от години е известен единствено с участието си в различни протести, провокации и налудничаво поведение.

През 2013 година юристът Гацев беше спрян от полицията в опит да се самозапали пред дома на своя клиентка в Ботевград. 

Николай Гацев и популярната от контра протестите Нина Гергова бяха организатори и на митинга под надслов „Има такъв народ” пред парламента през 2017 година. Целта на протеста беше да се защити референдума на Слави Трифонов, проведен през 2016 година.

През юли тази година Гацев се появи на протестната акция на „Демократична България” пред портите на хотел „Берлин” в София. Той беше изгонен от останалите протестиращи, защото се опита да провокира агресия сред тях, бутайки металната порта на хотела.

„Аз съм по-радикален, бъдете малко по-бойки”, заяви бившият седесар.

„Мъжът с перата”, както стана известен в обществото, не крие, че симпатизира на Румен Радев и иска той да направи партия на левите и десните.

„Румен Радев трябва да създаде партия на третото съсловие - на излъганите до този момент десни и леви хора”, заявява в свое интервю бившият седесар Тогава той признава, че е агитирал в полза на Румен Радев по време на президентската кампания през 2016 г.

Николай Гацев вижда Румен Радев и в ролята на княз Борис Първи, който спасил държавата с екзекуцията на 51 български болярски рода.