Димитър Селенски е роден в Русе. От малък решил да бъде актьор. Не го приемат във Театралната академия и записва Вишият институт за селскотстопански машини в родния си град. Двете години там обаче били достатъчни да се убеди, че от него инженер няма да стане. Назначават го стажант –актьор в театъра в град Торбухин /днес Добрич/.

Първата му роля е на журналиста в пиесата „Десет дни, които разтърсиха света“. Тя е поставена по повод седемдесет и седем годишнината от Октомврийската революция. Скоро след това се мести в Силистра, където твърде успешно играе Капитана в „Бащата“ на Стримберг. Междувременно завършва ВИТИЗ в класа на професор Анастас Михайлов. Двадесет години след началото отново се връща в Русе, но разочарован, напуска и минава на свободна практика. Играл е във филмите: "Воевода"; "Чувство за непоносимост" - за Георги Марков; "България в четири сезона".
Има 4 моноспектакъла. Последният „Щурчето“ по книгата на Неда Антонова „ Неговата любима“ имаше премиера съвсем наскоро.

– Г-н Селенски, кой е Щурчето-героят на най-новия ви моноспектакъл?

- Едно момче, което само на седемнадесет години се включва в четата на Ботев. Той не е просто литературен герой, а реално съществуваща личност. Името му е Иван Славков, а родът му произхожда от Тетевен. Щурчето вижда Ботев като „един странен човек“ и го последва с еуфоричната му готовност . Той е до него, като член на четата му през всичкото време, до смъртта на поета.

Цялото любопитно интервю може да прочетете на show.blitz.bg.