Константин безспорно е най-усмихнатият и хитов изпълнител от попфолка. Усмивката му е заразителна, а чувството за хумор несравнимо. Може да се похвали като дуетен партньор на най-популярните и обичани изпълнителки от лекия жанр – Преслава, Цветелина Янева, Анелия, Алисия, Емануела, Райна, Десислава. Наскоро пък реши да „изневери“ на хитовите си колежки и подаде ръка на младата и талантлива Джулия, с която бележат страхотен успех като тандем. Това е поводът да се срещнем с Коцето, от когото научихме доста любопитни неща. Оказа се, че така коментираната скъпа кола, която снима в последния си клип, не е негова. Похвали ни се, че си строи къща. Загрижил се е за външния си вид и най-накрая се е осмелил да сложи брекети, за да се наслаждава на безупречна усмивка. За всичко това и още интересни неща си говорим с Коцето в слънчев и приятен следобед малко преди да отпътува за поредно участие из страната.
- Коце, наскоро представи голям хит в дует с младата фолкнадежда Джулия. Оказва се, че си най-желаният мъж в бранша за дуети от колежките. Защо се получава така? 
- Щом казваш, това може само да ме ласкае. От толкова много предложения не мога да си направя самостоятелните проекти. Става ми неудобно от колегите, защото ги обичам всичките. Сега подготвям песни с Емануела, с Тони Стораро… С него правим дует от 15 години, но вече нещата се задействаха и сме на път да осъществим това наше желание. Които са по-напористи, успяват. Емануела в това отношение няма грешка – тя действа, звъни и организира всичко. За песента ми звънна и каза, че текстът е готов и утре влизаме в студио да записваме. Тя е пич, суперамбициозна. 


Вече не слушам песните, защото не съм критерий. Едно време бях от хората, които харесваха парчетата, които ставаха хитове. Колкото повече влизам професионално в музиката, толкова по не разбирам какво харесват хората, защото се измества центърът. Щом харесам някое парче, значи е гаранция, че няма да стане хит (смее се). При мен нещата стават импулсивно, докато имам колеги, които знаят кога и какво ще пуснат в следващите две години. При мен е по-скоро късмет или пък Господ ми помага отгоре…
Що се касае до Джулия, мога да кажа, че е едно младо и талантливо момиче. Има хляб в нея. Досега съм правил песни с доказани имена и реших да направя нещо по-интересно с прохождаща и обнадеждаваща певица. Доволен съм и вдигам тост за всички, които харесаха песента. - В клипа снимаш новото си скъпарско возило, което обаче го преотстъпи и за новия клип на Емануела. Разкажи ни малко повече за придобивката? 
- Не е така, излезе погрешна информация. Тази кола е на мой приятел, с когото сме много близки. Може да се каже, че наполовина е и моя, защото си караме колите с него. Возилото е страхотно. Исках да я снимам в клипа на дуета ни с Емануела, но тогава не успяхме. Сега реших да я включа и се получи много смешно, защото в същото време и Емануела през негов близък приятел е помолила да я заснеме. Всички си помислиха, че ние правим дует, след като пуснахме и двамата снимки с колата. Даже с нея се бъзикахме, че 
ще има наддаване и подкуп за режисьора.

Людмил Иларионов чий клип да излезе първи. Ето, на моменти се случват такива интересни неща и се наслаждаваш, чакаш да видиш какво ще произлезе от това. Не се налага да планирам нищо. 

- Разбрах обаче, че искаш да намалиш участията си почти до минимум. Защо? 
- През последните няколко години съм ги намалил осезаемо, имам над 3000 участия, които ми идват в повече. През август се разцепих с 15-20 участия и казах, че трябва да се кротна малко. Гледам да са по-малко, искам да се радвам на живота и на семейството, да ходя на фитнес, да си облека новите дрешки и да отида на разходка, да видя и аз малко бял свят. Покрай участията съм само в дискотеките и в колата, и то през нощта. Непрекъснато съм с някакъв куфар по хотелските стаи, което за много хора би било интересно, обаче в един момент ти липсват най-обикновените човешки неща – да си пуснеш телевизора, да си гушнеш детенцето и жената… 


Десислава е една от любимите му изпълнителки 

- Каква е формулата вече толкова години да не слизаш от върха и всяка песен да представлява интерес за почитателите на попфолка? 
- Гледам какво правят колегите и аз правя точно обратното. Виж колко просто (смее се). Всички са в някаква борба кой кога ще пусне песен, каква ще е тя, кой преди кого… Има някакви закономерности, че през август не се пускат нови парчета, защото по-малко хора следят и гледат телевизия. Аз ни в клин, ни в ръкав пускам точно тогава. То вземе, че стане хит и колегите казват, че съм хитър – пуснал съм си песента, когато най-малко парчета излизат и реално не съм имал конкуренция. Пък аз не съм го мислил въобще. Преди години си спомням, след като участвах във „ВИП брадър“, седим с продуцентите и психоложката Ани Владимирова и те обсъждат как съм реагирал в конкретни ситуации и колко съм бил хитър. Пък аз им обясних, че не съм го планирал, дошло ми е на момента… Никакъв стратег не съм, макар понякога да изглежда точно така. 

- Смея да твърдя, че си един от положителните образи в медийното пространство, което се дължи на вечната ти усмивка и чувство за хумор. Имаш ли си обаче моменти, в които изтрещяваш и пред най-близките си показваш другата си страна? 
- На жена ми сигурно понякога й се налага да ме търпи, като се прибера почерпен по нощите от участие. Вижда ме не в най-добрата ми форма, но затова сме се взели – в добро и лошо да се търпим. 

- Откакто стана и съсобственик на верига дискотеки, непрекъснато си подложен на атаки, които целят да те злепоставят и разрушат бизнеса ти…
- Аз също мога да направя мизерия на когото си пожелая, но съм много вярващ и вътрешното ми усещане е да поемам тези негативизми с добро. Когато направиш мизерия срещу човек, който е чист, вярващ и никога не си е помислил лоши неща, после се връща върху теб. Оставям нещата в ръцете на Господ и Съдбата. 


Наскоро откри новия сезон в столичния си клуб

- Не ти ли писна от публичността? Мечтаеш ли да заживееш със семейството си на някое тихо и спокойно място? 
- Мечтая си и работя в тази насока. От много години си мечтая да си имам мое местенце, където да си поливам розите и тревичката, да си имам спокойствие. На път съм да го постигна това нещо, даже сега на срещата с теб идвам от строежа, където бъркам бетон и т.н. Строя си къща. Работя 20 години и мисля, че най-накрая съм заслужил една къщурка където да си живея. 

На мен ми е кеф да видя какво се случва през деня. Сега, дето си ме изкарал ти, иначе ходя по участия и после спя вкъщи. Не ми пречи, че ме разпознават. Аз съм роден да общувам с хората. Особено след като спечелих „ВИП брадър“ – с най-висок положителен вот в историята на шоуто. Тогава ми се кефеха дори хевиметалисти. Понякога съм суперизморен и не ми е до приказки, но пък ако си остана в нас да почивам, след 2-3 дена съм откачил и търся пак напрежение. 

- Никога не си крил, че обичаш децата и мечтаеш за пълна къща с малчугани. Мислиш ли скоро да увеличиш бройката им на три? 
- В момента не мисля. Имам две, които са планувани. За непланувани не знам къде и колко имам (бурен смях). Шегувам се. Аз бях планувал да имам две дечица едно след друго и Господ с лекота и много бързо отговори на желанията ми. Хубаво е да си обичан от Господ, но това се получава, когато и ти изпитваш същото към него. Всяка вечер се моля да ми даде възможност да обичам още повече, да изпитвам повече любов, да имам воля. 

Казвам на Надето, че като стана 50-55-годишен и нещо мога да откача и да искам да си направим едно бебенце на стари години. Другите две тъкмо ще са завършили училище, вероятно ще са в чужбина, и ако ни се гледа, да си направим едно бебенце. Спира ме единствено голямата разлика, защото ще казват на детето, че съм му прадядо. Но пък в крайна сметка, ако човек може да си го позволи… Трябва да правим деца. Хората, които имат възможност, трябват да правят повече деца и да дават един добър пример на обществеността. Ако по някакъв начин нещо сбъркам и жена ми каже, че е бременна – няма да го върнем. 

- Каква е тайната на успешния ви брак с Надя? Правите ли компромиси и кой отстъпва по-често при споровете? 
- Ние сме натурални. Обикновено се караме пред медиите и когато има хора, иначе сме си в прекрасни хармонични отношения. Онзи ден ми се развика пред майсторите за някакви контакти. Те кой знае какво са си помислили. Пали за минути за някакви глупости. Но определено не сме от двойките, които ще изграждат фалшив имидж за пред медиите. 

Взех Надя с любов и продължавам да си я обичам. Благодаря отново на Господ, че така ми се случиха нещата.


Джулия уцели джакпота като негова дуетна половинка

- Продължаваш ли с усърдните тренировки във фитнес залата? 
- Да си кажа честно, от два месеца не съм ходил. Иначе бях в много добра форма, но сега почвам наново. Нямам физическата възможност покрай участията. 

Искам да ти споделя, че си сложих брекети, за да се подмладявам (смее се). Жена ми казва, че няма такъв идиот като мен да търпя това страдание, защото убиват и получавам рани, болят ме зъби. Но пък в крайна сметка хората са казали – търпи, бабо, за хубост. Вече не съм на 20 години и ако досега разчитах на енергията, сега вече трябва да обърна внимание и на външния си вид. Ползвам разни кремчета, ходя на масажи, на козметик… 

- В разговора стана въпрос за участието ти във „ВИП брадър“, което беляза живота ти. Мислиш ли да се включиш пак в някое риалити? 
- Аз съм участвал в почти всички – и в „Къртицата“ съм бил. Виж, „Фермата“ нещо не ме влече, не е моето. Мога да ти кажа, че съм имал предложения за всички сезони досега. Общо взето, където и да съм се появил, все съм печелил – „ВИП брадър“, „Пирин фолк“… Ще видим какво ще стане, отворен съм да разговаряме за нови предложения. Преговорите обаче са тежки, защото не се съгласявам за какъвто и да е хонорар. Не съм жаден за слава и не ми трябва на всяка цена да си поддържам ПР-а. Пък и финансово вече мога да се справям. 

С Надя се запознали в кафе 

„С Надя се запознахме в кафе „Мадрид“ през 2006-2007 г. Направи ми впечатление – нежно, възпитано момиче, но само толкова. Така си минаваше времето… И когато с Райна нещата започнаха да поизстиват, с Надя започнаха да се стоплят“, спомня си Константин. 

Половинката му завърши право в Благоевградския университет и идва от добро и интелигентно семейство. Майка й е медицински психолог, а баща й – неврохирург. „Много хубаво семейство са, а за мен генът е много важен. Тя е пето поколение софиянка, аз съм шесто...“, допълва той. 

Интервю на Красимир Красимиров