"Петя си знае най-добре. Убеден съм, че и тя не вярва, че аз асъм поръчител на това злодеяние", казва строителният предприемач Димитър Пачеджиев в първото си интервю след ареста, дадено за "24 часа" от затвора чрез негови близки.
По думите му той научил, че Стаевска е залята с киселина от новините по телевизията.Станало му неприятно и болно. "И си помислих как може такава жестокост, жена е...", споделя затворникът.
Той самият нямал никакви предположения кой може да е поръчителят - "Сигурно тя най-добре знае кой би могъл да й причини тази жестокост".

На въпрос за показанията на строителя Манол Иванов, който е ключов свидетел срещу него, Пачеджиев отговаря: "Познавам го от 20 години - беше охрана в завода ми. Познавам добре и семейството му. Мога да кажа, че е добро момче с непостоянен характер. Разбира се, че не съм разговарял с него по тези въпроси". Той категорично отрича да е поръчвал на Иванов да наеме затворници, които да следят и бият Петя и Ана. Според него медиите са излели срещу него помия. "Аз съм най-обикновен човек, който се опитва 30 години да прави бизнес и да храни 200 семейства. И когато съм с белезници - и когато излиза някаква угодна на не знам кого информация - иди доказвай, "че нямаш сестра", коментира бизнесменът. /БЛИЦ