С личната ми кауза и това, че помагам (б.р. на деца без родители) със собствени средства и време, се надявам да дам знак на всички, че в политиката хората не са фараони, не са извънземни. Това заяви Христо Петров, който е водач на листата на коалицията „Продължаваме промяната“ - „Демократична България“ (ПП-ДБ) в 25 МИР в София.

Избиратели в Добрич попитаха депутата Петров за хазартни и наркотични зависимости ВИДЕО

По думите му, когато един депутат види проблемите на тези деца от първо лице, може да намира начин да ги решава на едно друго ниво.

Друга негова кауза е да има улеснена процедура осиновените хора да получават сведения за своя биологичен произход.

„Посвещавам си времето на тази кауза, защото тя засяга пряко хиляди хора, а косвено стотици хиляди хора. Това са човешки съдби и хора, които са се обърнали към мен през тази година. Право на хората е да открият техният биологичен произход.

Става въпрос и за правото да простят, защото така, както е в момента, те дори нямат и на кого да простят, защото законът не им дава правото да знаят на кого“, заяви Ицо Хазарта в сутрешния блок на bTV.

По думите му законът да не бъде променен толкова време е, че „все няма време“.

„Това не е енергетика, не е асфалт, от които текат едни големи комисионни. Това са човешки съдби. Внесох този законопроект в предишния парламент. Признавам, че го направих към края, но по простата причина, че иска законопроектът да е добър и изпипан“, каза кандидат-депутатът.

Той заяви, че законопроектът отново ще бъде внесен.

„Обещавано им е повече от десетилетие и все не остава време“, допълни Ицо Хазарта.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук