Снощи се проведе представянето на най-новата книга на автора Иван Янев -“Феникс”, в зала “Витоша” на столичния хотел “Маринела”.

Романът разгръща въпроса с бежанците у нас, евтаназията като морален казус,
търговията с органи като престъпна дейност, стигайки дори до любовта между двама души от различни светове, но с еднакво обречени съдби.

Гостите на представянето бяха заинтригувани от прочетените избрани откъси,
подсказващи заплетения сюжет на книгата. Мария Гильова, която е и коректор на романа, прочете любимата си част от него и развълнувано сподели, че това е една от най-ценните книги, която е чела в живота си.
Водещ на събитието бе Ангелина Ангелова - журналист, PR, писател и близък приятел на автора. Модният критик Любомир Стойков също уважи премиерата на книгата.

Събитието премина под нежния съпровод на изпълненията на цигуларя Мария Андреева.
Иван Янев е значима личност за всички хора, които поради някаква причина в живота си са стигнали до момента да се припознават в определението - човек
в неравностойно положение. Самият Иван е незрящ, но всеки ден доказва с интелекта и постиженията си, че този факт не е присъда. Той е историк,писател, председател на българската федерация за  "Спорт за хора със зрителни увреждания", шампион по “голбал” и горд родител на две дъщери.

Книгата на даровития автор вече е на пазара и освен на хартиен носител, тя е и в аудио версия, за да може да бъде по-достъпна и удобна за читателите.

Снимки от събитието може да разгледате в галерията.