Собственичката на швашката фирма “Алфа текс” ЕООД от Димитровград Йовелина Хрусафова Пафлиа е в неизвестност от известно време. Дамата е обяване за общонационално издирване, но от нея все още няма следа.
80-те работнички на фирмата не могат да започнат работа на друго място, защото договорите им с Пафлиа са все още в сила. Освен това те не са си получили заплатите от преди четири месеца.
Съпругът на бизнес дамата Пафлиас Панаьотис, който де факто е ръководел предприятието, също е обявен за национално издирване. Не само, че той е изчезнал и според запознати е напуснал жена си и страната, но е задигнал всичко, каквото е могъл от предприятието, дори и двигателя на единия от асансьорите, който струва около 30 000 лева. Машините на “Алфа текс” са били ипотекирани и банката е успяла да си ги прибере.

В момента в сградата се нанася шивашка фирма “Петков”, извършва се основен ремонт и новият собственик се надява, че в началото на новата година предприятието ще може да заработи. Полицията продължава да издирва пишман семейството Панаьотис, от които няма никаква следа. /Тодорка Николова, БЛИЦ