Рибарски екипи и хора с бизнес, свързан с морето, са се включили в операцията по спасяване на осемте моряци от потъналия край нос Емине кораб "Толстой. Това съобщи началникът на Регионален граничен сектор - Бургас Ваньо Иванов, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Бургас.
Иванов обясни, че за съдействие са помолени и служителите на Граничната полиция на Турция.
Спасителната работа по море е прекратена. В момента се работи по суша като се търсят предмети, свързани с инцидента - лодки, буйове и др.
Иванов каза още, че участъкът от нос Емине до Резово е разпределен между екипите на Гражданска защита и на Гранична полиция. Гражданска защита работи в района между Черноморец и р. Ропотамо, а Гранична полиция - от нос Емине до Резово. Спасителната операция се ръководи от Морския спасително-координационен център във Варна. Но додега не е намерена и следа от потъналия кораб.
Двамата моряци, които бяха спасени от яхтата “Мираж” – Андрей Крижановски и Денис Ахрамеев, летят днес за Украйна. Те бяха засечени на 20 мили югоизточно от Резовска река в турски териториални води – на повече от 100 км от мястото на трагедията, предаде кореспондентът на Агенция Блиц в Бургас. /БЛИЦ