С още три жалби е атакувана регистрацията на коалицията "Движение Да, България". Жалбите са подадени до Върховния административен съд и са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК).
В жалба, подадена от името на "Таймс медия" ООД, се твърди, че подписката за събиране на подкрепа за регистриране на коалицията е опорочена, защото в "съответните документи и протоколи" при събирането на подписката е съществувало името само на "един политически субект ПП "Зелените"" и не се е споменавала втората партия ДЕОС. Това правело подписката документ с невярно съдържание.

Документът е с дата 13 февруари, което е след тридневния срок за обжалване на решение на ЦИК.

Яне Георгиев Янев пък пише в жалбата си, че е разочарован, след като активно е събирал подписи пред своя секс шоп, заедно с други представители на гей общността, с разбирането и надеждата, че гей общността ще бъде представена политически. В подписката не се споменавало обаче, че това ще бъде коалиция, особено със "Зелените", които, дори и да имат гей представителите сред редиците си, то те не са симпатични.

"Моето разочарование е огромно, болката неописуема, объркването пълно. ЦИК е била подведена да наруши закона или са обикновени хетеро екстремисти!", пише още в жалбата на Яне Янев.

Тази жалба е подадена на 11 февруари 2017 г.

Третата жалба, подписана от Цветан Петков Петков, оспорва спазването на законовата процедура по регистрация на движението и проверката на подписите в ГРАО. Тя е подадена също на 11 февруари.

Припомняме, срещу регистрацията на коалиция "Движение Да, България" беше подадена жалба от търговец Метин Деда за името на коалицията. Според жалбата то съвпадало с името на фирмата му "АРМА-ДА БЪЛГАРИЯ" ЕООД.