Съжалявам, че трябва да кажа нещо неприятно за г-н Борисов. Съжалявам, но той изрече лъжа. Когато той е бил министър-председател мигрантският натиск не е спирал. Не знам защо се хвали. Вероятно това е негова характерна особвеност. Няма държава, през която да не минават мигранти. Това е единственият премиер, който твърди, че няма такова нещо. Това заяви бившият вътрешен министър Бойко Рашков пред bTV. 

Цветанка Ризова изтъкна, че Борисов и Ердоган са сключили сделка по казуса с мигрантите. 

"Г-жо Ризова, нека обясня. Ако е нямало мигрантски натиск по времето на Борисов щяха ли да правят това предпазно съображение", прекъсна я Рашков. 

"През 2017 година Борисов казва, че оградата не може да спре бежанския поток. Ако искаме да правим двуредна, триредна, може, както в Щатите да направим 90 км, за 3 млрд. Може през метър и нова ограда да правим. Защо ни е ограда, ако няма бежански поток", попита той. 

Ризова посече Рашков и му припомни, че по времето на Борисов не са умирали полицаи в гонки с мигранти и не е имало застреляни полицаи по границите ни. 

"Жалко, загинаха млади хора. Това е рискова професия, г-жно Нинова. Който носи оръжие в себе си се предполага, че ще се разправят с хора, които също носят оръжия. ГЕРБ гласуваха за бюджета, който беше отпуснат да се поправи онова, което те не бяха поправили", каза бившият министър на вътрешните работи. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук