Не успявам да се въздържа от коментар от така "актуалната" тема на деня в Русе.

Това момче, което днес десетки хора снимаха с телефоните си в шадраваните пред общината, се казва Иван. Той е баща, нечии син, приятел на много от нас. Вярвам, че повечето хора в моите "приятели" тук, във Facebook, го познават, и знаят колко добър човек е, колко отдаден на живота и спорта е той.

Шок! Здравенякът, който вдигна Русе във въздуха, се оказа брат на Мис България СНИМКИ

Това написа Кристина Борисова от Русе в своя профил в социалната мрежа, по повод вчерашната случка, където мускулест мъж се съблече до кръста и цопна в шадравана в центъра на Русе ,съобщава Ruse24.bg.

Публикуваме целия текст на публикацията без редакторска намеса: 

"Очевидно бе от сцената днес, че Иван има нужда от подкрепа. От подадена ръка. Защото не само телата трябва да се третират с химия, но е препоръчително да тренираме и психиката си.

Настанаха тежки времена. Хората се чудят как да оцелеят. Дългове, проблеми, разбити сърца и мечти... Всяко нещо може да отключи нещо по-сериозно и не, с успокоителни няма да се справим с този "проблем".

Не ми харесват определенията от сорта "вижте какво правят наркотиците". Населението масово употребява. И нямам предвид само наркотиците. Употребяваме социални мрежи, другите хора, понякога дори и себе си... Но не всички проявяват поведение, подобно на Иван, нали?

Искрено вярвам, че на Иван може да се помогне. Психологически и приятелски.

Нека бъдем добри и не забравяме, че зад хората, за които пишем по безсмислените групи, стоят родители, семейства, близки, деца..."

Много хора се съгласиха с мнението на Кристина Борисова: 

- Познавам Иван и Вярвам че това което се случва с него има много сериозна причина. Той е умен силен и упорит, ще се справи!!!!

- Всеки може да изпадне в подобна ситуация, поради една или друга причина!

Потресена съм от начина, по който обществото реагира с подигравка към толкова сериозен проблем и превръщат човешкото нещастие в сензация!!!

Искрено се надявам да получи подкрепа и помощ и вярвам, че е абсолютно възможно това да се случи и да бъде отново себе си!  Цял ден гледам нелепи публикации по случая и не мога да повярвам, колко е безгранична човешката злоба!

- Преди време ми беше инструктор за кратко, много уважителен и добронамерен по мои впечатления. Дано някой с възможност да му помогне. В България няма много толерантност и разбиране на тези теми... Все още но гласност трябва да се дава и някак си да отворим тези пусти очи малко повече

- Криси, безценен е този твой коментар! Коментар от човек за човешкото у човека. Още по-ценен е като гледна точка на млад човек! На едни други географски ширини, в една друга култура, в подобни случаи, когато човек е тръгнал по лош път, всички значими възрастни /на наш по-популярен език/ се събират, съ- грешилият е в центъра на внимание.

Всеки от общността разказва за добра постъпка или изброява качества, с които той е ценен и неповторим. И обикновено това действа като допинг на провалилия се- изправя се и доказва,че всичко казано е вярно… И такова общество винаги ще бъде успешно,защото не сочи с пръст, а подава ръка…

- Как да му се помогне, като думите "психотерапия" и "психотерапевт" ги няма нито в Закона за здравето, нито в Националната стратегия за психично здраве.Психотерапията фактически е забранена, психологическите консултации - също, психоанализата - също. Остава само КОРС-ът и полицията. Гадна държава с прости хора!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук