Росен Ангелов е извършител на шесторното убийство в Нови Искър, това се доказва с ДНК и веществени доказателства. Той е действал сам и не е имал съучастници. Ангелов все още не е задържан. Това заяви по-рано на брифинг директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Стана ясно още, че Ангелов е бил жаден за мъст в новогодишната нощ. Той е обикалял една по една стаите, за да ликвидира всеки, който му се изпречи на пътя. Има разбити врати, а от експертизите личи, че част от жертвите са направили опити за съпротива. Според разследващите, Ангелов първо е убил Кети Кюхова, мъжа ѝ и майка ѝ. Нанси и приятелят ѝ са се скрили на горния етаж с надежда да се спасят. Ангелов обаче е ритал една по една вратите, за да ги открие. Личи и че убиецът е опитал да прикрие следи, като дори е събрал част от гилзите.

Всяка от жертвите е простреляна няколко пъти, включително с контролен изстрел в главата. Пистолетът, с който е стреляно, е един и още не е открит.

Оказва се още, че Росен Ангелов е особено опасен, защото при обиска на къщата, в която той се е укривал, а и вероятно се е самонастанил, са открити части от гранати. Той е определян като човек, който рядко се е задържал на едно място, без собствености, без документи. Затова е изключително трудно да бъде намерен. Още повече, че районът около село Луково е доста трудно достъпен, къщите са разхвърляни по хълмовете на височина, много от тях също се необитаеми и е вероятно той да се укрива в някоя от тях, което затруднява допълнително разследващите в тяхната акция.

Категорично е потвърдено, че Ангелов не е имал съучастник, но за сметка на това има три присъди - за кражба, изнасилване, като последната присъда е от 2009-та и е задочна. От тогава реално той се издирва.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!