Балчишкото село Змеево е родното място на касапина от Нови Искър Росен Ангелов. Хладнокръвният убиец живее там до 20-ата си година. В Змеево е извършил и първото си престъпление – кражба. След това заминава за София.
Родната му къща е изоставена и от години там не живее никой, информира bTV. „Тиха вода беше” – така братовчед на издирвания за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов описа своя роднина. Когато вижда снимката на братовчед си по телевизията, Иван Георгиев изпада в шок. „Замръзна ми хапката. Още като чух първото име”, казва той.

„Те такива, които вършат такива престъпления, са тиха вода. Те не събират хора тука да пийнат, да се повеселят”, казва Георгиев.

В Змеево има много изоставени къщи. Полицейското присъствие е засилено.

Местните се притесняват, че Росен може да се е върнал в селото и в последните 2 дни почти не излизат от домовете си. 

Повече от осем години МВР не е успяло да открие и залови Росен Ангелов, който е с влязла в сила присъда за блудство с дете от 2009 година. Именно Ангелов се сочи за извършител на шесторното убийство в Нови Искър в новогодишната нощ. Разследващите са категорични в заключението си на база на доказателствата, сред които и ДНК анализ. Мотивът за престъплението е личен - Ангелов имал интимна връзка с една от жертвите – Кети Кюхова. Търсенето на Ангеловпродължава.
 
Според МВР, прокуратурата и следствието от 2009-а досега Росен Ангелов нямал постоянен адрес и се придвижвал през гори и планини, за да не бъде задържан.

Пет дни след шесторното убийство и повече от 8 години след обявяването му за общодържавно издирване, Ангелов продължава да е в неизвестност, като по информация на МВР е въоръжен и опасен, съобщава "Дарик".
 
Росен Ангелов е получил общо три ефективни присъди, съобщи шефът на Следствието Борислав Сарафов. Първата е от 1984-та за кражби, втората получил през 1999-та за изнасилване, а третата е от 2009-та за блудство с дете. Първата Ангелов излежава, при втората е пуснат предсрочно, а третата е задочна, тъй като се укрил. „Третата присъда е влязла в сила на 22 декември 2009 година. Осъден е на лишаване от свобода за осем години. Тази присъда е произнесена задочно и той не е приведен за изтърпяване на наказанието, тъй като преди произнасянето на присъдата се е укрил”, каза шефът на следствието.
   
Според главния секретар на МВР Младен Маринов от 2009 досега били провеждани няколко операции за задържането на Ангелов, които обаче не дали резултат: „В периода на издирването са провеждани няколко полицейски операции по получена информация за неговото местопребиваване, но те не са дали резултат. Сами виждате, че той е живеел в отдалечени населени места, в изоставени къщи”. 

По информация на директора на СДВР Ивайло Иванов Ангелов се издържал чрез заеми от приятели и вършене на дребна работа, като вероятно по този начин се е запознал и с убитата 44-годишна Кети Кюхова.
 
Разследващите са категорични, че Ангелов е убил и шестимата души в Нови Искър. Най-вероятният мотив е личен, тъй като е имал интимна връзка с Кети Кюхова. В издирването му освен МВР вече се включи и армията. По думите на адвокат Марин Марковски по закон военните не могат да извършват следствени действия, но могат да сътрудничат на полицията.
 
Вече е доказано, че оръжието и при шестте убийства е едно и също. То обаче още не е открито.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ