Борис Михайлов от София е мотористът, загубил живота си при зверска катастрофа с БМВ. БЛИЦ припомня, че инцидентът стана около 18 часа, на 17 март, на главен път Е-79.

33-годишният мъж се е движил с мотор Kawasaki в посока бензиностанция „Шел“. В същата посока се е движил и лек автомобил с марка БМВ, като фаталният сблъсък е станал точно пред комплекс „Оазис“.

По първоначални данни е установено, че при опит за изпреварване на товарен автомобил „Мерцедес“ с прикачено полуремарке, мотоциклет „Кавазаки“ е катастрофирал в лек автомобил „БМВ“.33-годишният мотоциклетист е починал на място. От удара мотоциклетистът е излетял на повече от 20 метра от мотора.

Водачът на лекия автомобил е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като резултатите му са отрицателни.

Последната публикация на Борис е от 16 март и гласи "Вируси ли? Трябва ни свеж въздух!", а заедно с нея върви снимка на мотор.

Почти месец, преди фаталния ден, 33-годишният софиянец е пуснал за продажба мотора си с марка Kawasaki, като от публикацията му става ясно, че той е третият собственик на превозното средство.

В деня на трагедията, мотористът навярно е искал да се порадва за последно на звяра и да си даде необходимото количество адреналин. Не случайно, представянето му във Фейсбук гласи "Времето, на което се наслаждаваме, не е загубено време".

Борис Михайлов е работил в столицата, за най-големият официален дилър на марките BMW, MINI и BMW Motorrad в България, пише trafficnews.bg.

Стотици негови приятели, изказали своите съболезнования, го описват като "благ човек", "гений", когото, "ако срещнеш веднъж, остава следа в теб завинаги".

От автомобилен клуб Shondy’s Garage пуснаха и специално видео, в памет на техния приятел и брат Борис Михайлов. В него, самият той говори от първо лице, за най-добрия си приятел, който по ирония на съдбата, неотдавна също загива при тежка катастрофа на пътя.

Вчера 17.03.2020 още един от нас си отиде завинаги. Отиде си фен на автомобилите, който всички ще запомним с това, че беше изключително добър, смирен и различен човек.

Отиде си без да е бил в нарушение или да е карал прекомерно бързо за тези от Вас които ще си го помислят, отиде си за да бъде заедно с най-добрият си приятел, за когото говори в това видео.

Иронията, е че той казва "Имам много неща да му кажа, но те ще останат между нас си". Е Бобка, знам че където и да сте двамата, ще имате цялото време да си ги кажете.