Служител на Държавен фонд „Земеделие“ е арестуван във врачанското село Бутан по време на вземане на подкуп от 1000 лева, предава агенция BulNews.

Задържането е станало преди броени дни по време на акция на сектор Борба с организирана престъпност, проведена под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура и за нея не бе съобщено официално от МВР и прокуратурата.

Сигналът е бил подаден от фермери от селата Бутан и Гложене, които са рекетирани от страна на служителя от отдел „Регионален технически инспекторат“ в областна дирекция Плевен към Държавен фонд „Земеделие“.

По време на една от проверките във Врачанско чиновникът е предложил на земеделец от Бутан, който в момента е действащ общински съветник в Козлодуй, да си „затвори“ очите за нарушенията срещу въпросния подкуп.

Срещата между корумпирания държавен служител и земеделския производител била осъществена.

В момента на получаване на подкупа с белязани пари двама полицаи от БОП- Враца му щракнали белезниците. На корумпирания служител е повдигнато обвинение и му е наложена парична гаранция от 5000 лева, както и забрана да напуска страната.