Родителите, съпругата и близки и приятели на арестувания полицай Атанас Качаков от 3 РПУ в Пловдив се събраха и днес на протест с искане на справедлив процес. Те настояват да бъде разпитан вече бившият шеф на Вътрешна сигурност Стефан Банков, който преди седмици пред БНТ заяви, че е бил притискан за арестите на шефа на 3РПИ и въпросният полицай Качаков.


Бащата на униформения Иван, майката Илиана и съпругата Валентина заявиха пред БЛИЦ, че арестът е тенденциозен и е сътворен от новите управляващи с цел да се угоди на някой. Те твърдят, че скандалната снимка в Болярци, която беше изкарана и на която се вижда шефът на полицията Иван Рогачев и още един мъж, не е представена пред обществеността така, както трябва.


Твърди се, че на снимката е Качаков, но всъщност е оперативен работник и Качаков със сигурност не е отишъл там, за да краде медицински коноп, както се твърди в обвинението.

Бащата заяви, че на 4 април е бил дежурен по изборите в една от секциите, а на др ден 5-ти, когато е направена снимката, цял ден е бил вкъщи и е гледал децата си.

В съда започва гледането на мярката на Качаков.Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ