Андрей Новаков е новият областен председател на ПП ГЕРБ в Пиринско. Досегашният лидер Даниела Савеклиева става организационен секретар, а Росица Димитрова, управител на ВиК е общински председател на структурата в Благоевград, уточнява Struma.com.

Начело на ГЕРБ Сандански е Ст. Стоев, това реши на днешното си извънредно заседание Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ.

На заседанието бяха поканени депутатът Даниела Савеклиева, Андрей Новаков, Росица Димитрова и тримата кметове победители в проведените местни избори, кметовете на Петрич, Разлог и Симитли, Д. Бръчков, Кр. Герчев и Апостол Апостолов.

След разисквания бе решено на мястото на областния лидер Савеклиева да застане евродепутатът Новаков, а Савеклиева става организационен секретар.

Според запознати за мястото бе спрягана и управителят на ВиК Росица Димитрова, но комисията е избрала Новаков за отговорния пост. Димитрова поема ръководството на общинската структура на ГЕРБ в Благоевград, на мястото на Бисер Михайлов.

Новаков ще бъде подпомаган в работата си от Даниела Савеклиева, докато свикне с отговорностите си. Комисията отчита факта, че в този момент подкрепата, която Савеклиева трябва да окаже на новия лидер е изключително важна.

Смяната в ръководството е първата стъпка към оздравяването на ГЕРБ в област Пиринско. Предстоят още важни решения свързани с партията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!