20-годишен мъж от Дупница е задържан във вторник с постановление на наблюдаващ прокурор за 72 часа. Причината е повреждане на чуждо МПС. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, съобщават от полицията.

Младият мъж е синът на Васил Капланов-Каплата.

Обвинението срещу него е, че спукал гумите и надраскал автомобила на изчезналия Янек Миланов, твърди struma.bg.


БЛИЦ припомня, че на бившия гард на братя Галеви – Васил Капланов, се завъртя в общественото пространство покрай изчезването на Янек Миланов. Капланов е сред последните, с които е виждан изчезналият мъж, припомня Нова тв.   

През септември съдът остави за постоянно в ареста Капланов зарази заплаха за убийство срещу председателя на мотоклуб “Неразделни братя” Николай Недев.


Синът на Каплата ще бъде преставляван в съда от адвокатът на баща си - Ивайло Алексиев.

Юристът съобщи още, че в петък изтича мярката от 72 ч., наложена на Н. Капланов, и в съда в Дупница ще се гледа искане на прокуратурата за удължаване на мярката.

Янек Миланов още като е бил във Франция е споделял с приятели и снимков материал на автомобила си, който бе оставил в Дупница на паркинга пред блок 46 в жк “Бистрица”, как е надраскан. 

Показвал е и снимка как ауспухът на автомобила му бил запълнен с пяна. Тогава той обаче се въздържал да подаде жалба в РУ – Дупница. Тези факти станаха известни на обществеността, след като Янек Миланов изчезна, а за последно е видян да се качва в джипа на Каплата.

Синът на Каплата - Никола се отказа да следва право в ЮЗУ и започна работа заедно с майка си в шивашки цех в Дупница, за да може семейството да се издържа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!