Транспортен хаос на кръстовището пред Румънското посолство. Протестиращите опитаха да го блокират, но полиция на място няма. Движението в района на бул. "Ситняково" и Румънското посолство е парализирано.

Много шофьори са в капан. Те не могат да продължат напред, защото са спрени от протестиращи, но не могат да се върнат и назад, защото има други автомобили.

Някои от протестиращите седнаха на пътното платно. Има автомобили, които са блокирани и обсадени от недоволните. 

Стига се и до словесни пререкания между протестиращи и шофьори. Градусът на напрежение е висок.


Шофьорите са изключително недоволни. 

"Не може 500 души да блокират цяла София, не може да говорят от името на България, шепа, не подкрепям протеста, не съм съгласен с тези блокади, това е мафия", каза един от тях. 

"Как не ви е срам, в колите има деца, разбираш ли, деца", крещеше недоволна майка. 

Протестиращи обсадиха кола, а един от тях я ритна. Все пак шофьорът беше пуснат да мине.

На място нямаше полиция, когато все пак пристигна патрулка, и протестиращи, и шофьори се нахвърлиха върху тях: "Спрете движението, вижте какво става, до война ли трябва да се стигне, недоволстваха те. 

След дълги пререкания, все пак те започнаха да пропускат събралите се автомобили. Освен тях имаше и автобуси от градския транспорт, както и таксита. Много от тях нямат полезен ход и не могат да се придвижат нито напред, нито назад. 

Това е втори опит да се блокира районът около "Румънското посолство". Снощи протестиращите отново затвориха района, но по-късно бяха разпръснати от полицията. 

Поради затваряне на кръстовището са променени маршрутите на градския транспорт: 

Трамваите от линия 20 се движат до станция “Изток”;

Автобусите по линия 120 от “Алея Яворов” се движат по бул.” Цариградско шосе”, пл. “Авиация”, бул.”Асен Йорданов”, “Шипченски проход”, Ул.”Иван Димитров - Куклата”, бул.”Гео Милев” и по Ул.”Черковна” и по маршрута си.  

Автобусите от линия 72  са отклонени от бул."Алея Яворов" по бул."Цариградско шосе", Площад на Авиацията, бул".Асен Йорданов",бул."Шипченски проход" и по ул."Гео Милев" до бул."Ситняково", Автобусите от  линия 280 отбул."Цариградско шосе", по бул."Алея Яворов", бул."Драган Цанков", бул."Евлоги и Христо Георгиеви" до Национален стадион "Васил Левски" и обратно по маршрута си. 

Автобусите от линии 213, 413 са пренасочени по бул."Асен  Йорданов", бул."Шипченски проход", бул."Ситняково" и по маршрута си двупосочно.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ