Разкрито е убийството на таксиметровия шофьор в София на 17 февруари 2017 г. Това обяви Емилия Русинова, административен ръководител на СГП, на извънреден брифинг. Убийството на Борислав е доказателство, че те нямат спирка, когато е заплашена групата да прибягват и до такива средства.  Работата беше изключително трудна. Смятам, че това е добър резултат, заяви от своя страна заяви от своя страна главен комисар Младен Маринов.

"Бяха арестувани няколко човека. На две от лицата бяха повдигнати обвинения. И двете са задържани за 72 часа, до края на деня ще се иска налагане на задържане под стража. Това заявиха от прокуратурата на извънреден брифинг на прокуратурата. 

В него участват административният ръководител на СГП – г-жа Емилия Русинова, административният ръководител на СпП – г-н Иван Гешев, главният секретар на МВР – главен комисар Младен Маринов, директорът на ГДБОП – главен комисар Ивайло Спиридонов, директорът на ГДНП – главен комисар Христо Терзийски и директорът на СДВР – старши комисар Ивайло Иванов.

Беше установено, че извършват разнородна престъпна дейност. Смятаме, че събраните доказателства – СРС, показания на свидетели, веществени доказателства, смятаме, че са достатъчни, за да се смята, че те са извършители на деянието", уточниха още от прокуратурата.

Данни бяха изнесени и за въоръжения грабеж в "Илиянци". Русинова обясни, че е бил обран чуждестранен гражданин. Той е бил с колата си, но престъпниците са препречили пътя му така, че той да не може да си тръгне. Както БЛИЦ съобщи първа, за ареста бяха арестувани Иван Турчина, Мишо Коня и Митко Черния.  

Впоследствие стана ясно, че с тях е действал и четвърти човек. 


"Вчера задържахме и четирима извършители на въоръжен грабеж", продължи Русинова. "Обирът е бил извършен сутринта в квартал "Илиянци". Четиримата са нападнали мъж и са му отнели пари и ценности. Благодарение на бързите действия са установени извършителите на грабежа. И четиримата са стари познайници на органите на реда", разкри тя. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!