Големият български актьор Вълчо Камарешев ще бъде кремиран, а траурната процесия, с която негови близки, приятели, колеги и всички, които го обичат заради незабравимите му роли в киното и театъра, ще е след края на извънредното положение. Това съобщи племенникът му Тодор Камарашев, цитиран от Флагман.бг.

Скръбна вест: Почина легендарният актьор Вълчо Камарашев

Бургазлията, който е собственик на една от големите туристически фирми в региона, се е заел с погребението на именития си чичо.

„Искаме да го изпратим както подобава, защото го заслужава. Ще изчакаме и дъщеря му Мина Камарашева, която в момента е в Щатите“, каза Тодор Камарашев.

Общоизвестен факт е, че Вълчо Камарашев е от Бургас. Роден е във Видин по чиста случайност – майка му се оказва в северния град на 12-ти септември 1937 година.

Артистът, който е любимец на няколко поколения българи, е завършил средното си образование в Бургас, а след това и ВИТИЗ, в класа на проф.Филип Филипов през 1959 година.

Българският зрител го познава с незабравимите му роли в театъра и киното – „Вилна зона“, „Тримата от запаса“, „Войната на таралежите“ са само част от знаменитата му кариера.

Междувременно премиерът Бойко Борисов изказа съболезнованията си към близките на Вълчо Камарашев.

Кметът на Бургас Димитър Николов също потъна в скръб заради кончината на актьора: „Отиде си още един от знаковите актьори на България от близкото минало. Вечна му памет на Вълчо Камарашев, посветил няколко години от живота си на бургаския театър. Израснал съм в Бургас от най-млада възраст и винаги ще се смятам за бургазлия“.