На 21.06.2021 г. между 15:00 – 16:00 ч. внучката ми беше на двора и чистеше цветята. През това време аз бях вътре в къщата и спях. Внучката ми влезе, събуди ме и ми каза, че са дошли някакви хора, които търсят вуйчо ѝ.

Заедно с нея излязохме отвън и видях трима мъже и една жена. Това разказа за БЛИЦ ексклузивно Гинка Рогачева, майката на директора на пловдивската полиция Йордан Рогачев.

Жената живее в Стрелча, а поводът да я потърсим е отстраняването на сина й от поста директор на пловдивската полиция.

Както първи днес БЛИЦ съобщи, старши комисар Рогачев е временно отстранен заради образувано за него дисциплинарно производство. В момента старши комисар Рогачев е в отпуск по бащинство. Съпругата му се е върнала на работа и до ноември той ще може да използва отпуск за гледане на дете до 2-годишна възраст.

Бащата на Рогачев почина на 8 юни, ненавършил 70 години и жената е вдовица. 

Голяма лична трагедия сполетя шефа на пловдивската полиция

Единият мъж ме попита каква съм на старши комисар Йордан Рогачев. Аз му отговорих, че съм негова майка. Попитах ги кои са и какво искат от моя син. Единият мъж се представи за Благой Иванов от МВР и каза, че са ходили във Велинград и тук, в Стрелча, да търсят старши комисар Йордан Рогачев на двата адреса, които имат. 

Той ме попита дали синът ми си е идвал в Стрелча, аз му казах, че не си е идвал и че си е при децата в Пловдив. След това ми каза, че носят заповед, която трябвало до му връчат. Попитах го: „Какво лошо е направил моят син, та го издирват като престъпник?!“. Казах им, че от тези лъжи и глупости, които се изляха по адрес на моя син, баща му се притесни много и почина.

Благой Иванов ми каза, че те нямат вина и съобщението, което носят, трябва да ми го връчат на мен или ако не го взема, ще го залепят на вратата или на друго видно място, или ще трябва да го дадат у съседите, което мен още повече ме притесни. 

Докато той говореше, беше нервен, потен, гласът и ръцете му трепереха. Личеше си, че го е страх да не би да не успее да връчи съобщението. Попитах ги още веднъж за какво е всичко това. Казах им, че моят син не е заслужил подобно издирване и унижение като “благодарност“ за своята усърдна и дългогодишна работа.

Докато казвах това нещо, Благой Иванов ми бутна листа в ръцете и каза, че съдържанието му не е нещо ангажиращо, че заповедта ще бъде оставена в МВР Панагюрище, а моят син – да си я вземе оттам. А аз му казах: „Аз къде да ходя да му го дам, като аз не ходя никъде“. За съжаление през целия този разговор моята внучка беше там и слушаше, разказа през сълзи Генка Рогачева..

През цялото време, докато бях отвън на пътя при тези хора и се водеше този разговор,  имах чувството, че всичко ми трепери и едва се държа на краката си. Много ми беше зле, тъй като смъртта на съпруга ми е от много скоро и цялото семейство не сме на себе си, съкрушени и дълбоко наскърбени сме от тази тежка загуба.

Това, което се случи пред къщата ми и това, което каза Благой Иванов, че ако не го взема ще го залепи отпред направо ме втрещи, помислих си: „Как е възможно до некролога на съпруга ми да се залепи подобно нещо, това е нечовешко и скверно. Този човек жал и човещина няма ли?!“

След като те си тръгнаха, нямах сили да се прибера в къщата, а седнах отвън в двора и плаках от унижение и мъка. След като разказах на дъщеря ми всичко, което се е случило, тя вдигна много високо кръвно (тъй като тя страда от аритмия и високо кръвно налягане).

Внучката ми беше шокирана и плачеше неутешимо. Не ни стига мъката по нашата семейна загуба, та трябваше да изтърпим и това, което се случи. Този човек, преди да дойде помисли ли си поне, че с неговите действия можеше да причини още една трагедия в къщата ни, но явно един лист хартия е много по-важен от живота и достойнството на хората, пита изстрадалата жена.


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ