Стабилизира се състоянието на двамата младежи - Ердинч на 22 г. и Халил на 20 г., които пострадаха при тежката катастрофа в Сунгурларско, пише Флагман.бг. Те показали силна воля за живот, въпреки тежките наранявания.

Припомняме, че двамата бяха приети в много тежко състояние в реанимацията на УМБАЛ-Бургас, след като БМВ-то на Ердинч се блъсна в мантинела, след това изхвърча в канавка и изгоря

Шофьорът все още е с опасност за живота, но прогнозите за възстановяването му са добри. Състоянието му е стабилно, предстои му ортопедична операция, след която вероятно ще бъде преместен в друго отделение. 

Халил още преди дни е прескочил трапа, няма опасност за живота му. Той е изведен от реанимация и е настанен в отделението по ортопедия на УМБАЛ-Бургас. 


Както БЛИЦ съобщи, зад волана бил Ердинч. Той буквално летял с тунингования си автомобил, когато на завой загубил управление и се блъснал в мантинелата. Колата се ударила в бетонов фундамент на водостока, а след това се завъртяла в слънчогледовата нива край пътя. Водачът бил без колан и при удара изхърчал от автомобила, който секунди по-късно избухнал в пламъци.

Возещият се на задната седалка – 17-годишен тинейджър успял да се измъкне от горящото купе. Вътре, заклещен на предната седалка, е останал 20-годишният Халил, който е бил в безсъзнание и тежко ранен. 

17-годишният ученик излязъл на пътя, за да търси помощ. За щастие по това време по иначе пустия участък между селата Камчия и Съединение минавал ТИР, шофиран от поляк. Било около 4 часа на разсъмване. Мъжът извадил Халил от горящата кола секунди преди огънят да я обхване напълно.