Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Пазарджишка област. Тя е свързана за противодействието на престъпността, опазването на обществения ред на обслужваната територия.

В нея участват служители от областната дирекция в Пазарджик, районните управления в Пазарджик, Септември, Велинград, Пещера и Панагюрище, съвместно с екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

Извършват се проверки на територията на повечето общински центрове, като към момента екипите извършват дейности на територията на пазарджишкия квартал „Изток”, велинградския квартал „Анезица”, в септемврийските села Семчиново и Симеоновец, гр.Септември, в пещерските квартали „Пирин” и „Луковица”, гр. Панагюрище.

Инспектират се търговски обекти, заложни къщи, питейни заведения, игрални зали и клубове. Осъществяват се проверки на МПС и лицата в тях.

В търговски обект- магазин за хранителни стоки в гр.Септември екипи на местното полицейско управление са открили списък с имена на хора и суми срещу тях. На мястото е извършен оглед от дежурна група на полицейското управление.