При взрива в близост до община Ветово вчера е пострадал собственикът на имота, където се е случил инцидента. За него се грижат медици в шуменска болница, животът му е вън от опасност.
 

„Чу се един сериозен тътен. Веднага се обадих на заместник-кмета по сигурността“, обясни пред bTV кметът на Ветово д-р Мехмед Мехмед, който по това време бил в сградата на общинската администрация.

Не е за вярване какво откриха в къщата във Ветово, където проехтя страшен взрив
 
„Впоследствие се установи, че е гръмнала шашка тротил в близост до сградата на общината. Веднага се чух с началника на полицейското управление. Веднага се задейства протокола за действие преди такива случаи“, посочи Мехмед.
 
„Наложи се евакуация поради факта, че имаше съмнение, че в двора на имота има още взривни материали. Наложи се в радиус от 200 м да бъдат евакуирани всички“, каза още той.
 
Стефка Тончева, директорка на училището, намиращо се в близост, обясни: „Евакуацията премина нормално. Нямаше притеснения“.
 
По думите ѝ, евакуацията на децата била оттренирана. „Училището работи, коминът пуши, чакаме децата“, каза тя.
 
По думите на заместник-кмета на общината, опасността е отминала още снощи.
 
По адрес на собственика на имота, където бяха намерени взривни вещества, той каза: „Проблемите ще бъдат лично негови с правосъдието за това, което той е извършил“.