Най-малко един човек е пострадал при взрив в къща в град Ветово, съобщава bTV.

По информация на медията в постройката се е съхранявал експлозив.

Първоначалната информация беше за инцидент с газова бутилка.

На място има полиция и пожарникари.


Заради взрива в частен имот във Ветово е извършена евакуация на детската градина, училището, общинската администрация, съобщи кметът на Ветово д-р Мехмед Мехмед, цитиран от "Монитор".

Инцидентът е станал към 10,00 часа в автомобил в двора на 51-годишен мъж. Според първоначална информация вривила се е тротилова шашка в колата. Взривът е станал на около 200 метра от сградата на общината и веднага след това районът е бил отцепен. Евакуирана е детска градина, намираща се в съседство. 
 

Пострадал е 51-годишният мъж. Той е откаран в русенската болница за оказване на медицинска помощ.

51-годишният мъж е инженер пиротехник в завод "Каолин" и е работил по бракуваната си кола в двора на къщата си.

"По първоначални данни на собственика на къщата той е казал, че взривът е от тротилова шашка. Същият работи като пиротехник, което означава, че му е ясно какво се е случило. Има разпилени вещи около взрива. Отцепен е районът. Сега се очаква експертната група да направи оглед и да обезвреди, ако има други вещества и средства за взривяване", каза зам.-кметът на Ветово Димитър Денев.

Той поясни, че се е наложила евакуация на децата от детската градина и средното училище "Васил Левски", на работещите в общинската администрация и живущите в къщите в радиус от 200 метра на мястото на взрива.
 Пострадалият е откаран в Университетската болница "Канев" в Русе без опасност за живота, но с контузия на главата.

По негови данни в имота има още голямо количество взривни материали. Полицията работи по изясняването на причините за инцидента.

Припомняме, че по-рано днес при взрив в апартамент във Варна загинаха двама души.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!