„Хапче за милиони“ е първият филм от поредицата на КАНАЛ 3 за престъпленията на прехода. На 16 март в 20:00 часа авторът Снежана Хитова ще разкаже как печелившо държавно фармацевтично предприятие се приватизира за символична сума с политически протекции и бизнес-машинации.
Документалният филм разказва историята на "Софарма" и Огнян Донев, който от съветник на вицепремиера в правителството на БКП се превръща в бизнесмен, претендиращ, че успехът му е плод на предприемачески нюх и търговски талант.

В "Хапче за милиони" ще видите интервюта с хора, преки свидетели на криминалната приватизация, много непоказани до момента документи и свидетелства. Ще стане ясно как държавата в лицето на Министерството на здравеопазването е била ощетена, както и къде са потънали парите на българските лекари и медицински сестри, работили в Либия.
За порочните схеми свидетелстват д-р Христо Димов - бивш изпълнителен директор на "Експомед" и бивш председател на борда на директорите на "Софарма", Ангелина Бонева от Центъра за защита на правата в здравеопазването, депутатът Емил Димитров - в ролята му на ревизор, и народните избраници Данаил Кирилов и Веселин Марешки, бизнес-партньори на Донев, представители на държавното обвинение.