Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е категоричен, че не е оказвал влияние върху прокуратурата по разследванията срещу бизнесмена Пламен Бобоков, на когото е кум, предаде БНР.

Във Велико Търново Каракачанов посочи, че не е видял публикуваната от прокуратурата кореспонденция между Пламен Бобоков и потребител, записан като „Prezident - Rumen Radev“. На свой ред коментира думите на Бобоков, че е разочарован от него.

"Не знам за какво да е разочарован, ако някой си мисли, че аз имам власт върху прокуратурата и че ще си позволя да влияя на прокуратурата, може да се разочарова. Нито имам властта, нито съм си позволявал върху съд, прокуратура, включително и върху полиция да им оказвам каквото и да е било влияние или давление при изпълнение на техните задължения", коментира военният министър.

“Аз съм се обаждал поне три пъти след като беше освободен, защото в края на краищата ние сме приятели. Аз не се отказвам от приятелите си, когато те изпаднат в нужда. С този човек сме приятели, имаме съвсем нормални, лични човешки отношения и до тук“, добави още той.