Ситуацията е динамична. Тя ще се променя. Избори. Изборите наближават. Всичко това, което се прави, е да се предизвикат избори, в момент, в който някой смята, че му е удобно. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира вълненията от последните дни в ефира на Нова тв. 

Ето какво каза още вицепремиерът: 

Това са партиите, които организират и присъстват на протестите. Това е сценарий от последните 30 години. Българи застават срещу други българи. Едни казват на едни българи да казват на другите българи, че са лоши. 

Тези политици не познават българската история. Този мач го гледаме от 1919 година. Първо са лоши червените. След 9 септември са лоши белите. След 10 ноември ни разделяха на комунисти и антикомунисти.

После на монархисти и републиканци, а сега на русофили и русофоби, американофили и американофоби. От това печелят партиите, които си заграждат електорат, печелят го на изборите, влизат в парламента, но нищо не се променя. Ние като нация може да постигнем нещо и да бъдем уважавани в света, ако бъдем единни. 

Аз не обвинявам хората. едните хора имат симпатии към Радев, други към премиера. 

Радев не е прав. Не правителството е свикало митинга. Решението е взето от активистите на партията. Но какво казва президента с това: Едните българи, които ме подкрепят, имат право на протест. Другите - нямат право. 

Ако имаше провокация на гражданския мир, тя дойде от поддръжниците на президента. Всичко се вижда идеално на кадрите. Полицаите бяха без каски, не бяха въоръжени. В момента, когато привържениците на ГЕРБ започнаха да си тръгнат, една група от хора от футболните агитки се опита да щурмува полицейския кордон и да атакуват. 

Задните редица започнаха да хвърлят бутилки и други предмети по полицията, която бе без каски, а след това се опитаха да пробият кордона. 

На какво пречи полицията? Пречи на някой, който си е втълпил, че може със сила да окървави тази протести. Това ли целим? Да има убити, ранени.

Ако наистина искаме граждански мир, нека всеки да призове привържениците си да не допускат хора на протеста, които да търсят сблъсък с полицията. Не само сблъсъци, полицаите също бяха обиждани цинично. Тези хора са облекли униформи, за да защитават хората, организирали и двата митинга. 

Полицията пречи на някой, който си е втълпил, че може със сила да окървави протестите. Това ли целим? Разбирам, идват избори, всеки се бори за власт. Айде, да се борим с някакви идеи. Не чух нищо от лидерите на тези партии никаква идея какво конкретно трябва да се направи в някоя конкретна област. Чух само мафия. 

Искането на радев за оставка на главния прокурор е война между институциите. Разбирам неговиуте чувства, че е бил афектиран от ареста на двама негови съветници, но това не му дава основание.  Войната между институциитене води до нищо добро за хората.

Дали съм министър или мутра, да преценят зрителите. Аз съм временно министър, както е временно Радев президент. 

Не можеш да говориш за честност, а да атакуваш полицията. 

Покрай тази вакханалия ще бъдат забравени въпроси като демографския срив и битовата престъпност. Не видях тези партии, които искат да управляват, да представят идеи по въпроса.