Евала на Омикрона - доказва, че няма по-голям Учен от природата. Така започва коментара си в социалната мрежа кардиологът Светлозар Сардовски.

По думите му този вариант на коронавируса намалява вероятността от тежко протичане на заразата и ни „спасява“ от по-голямата част от мерките срещу него. Дори, по думите на медика, вероятно се създава и масов надежден естествен имунитет, предпазващ от ново заразяване.

Ето и пълния текст на коментара му: 

"ОоооМИКРОНе, ти вирус неразумний, но от нас по умний...“

1. Докато се „мотаем“ с ваксините и „адаптацията“ им, Омикрона ни осигурява суперскоростно и масово световно „обхващане“, спрямо мудното ваксинационно обхващане (което не можа и 50% да обхаване за 1 год). и така се оказва много по-ефективен и от ваксините.

Всъщност, май ще се окаже най-заразният респираторен вирус (по- заразен и от мрбили-то).

2. Докато намалява с над 70% вероятността от тежко протичане и с 90% нуждата от кислород, вероятно създава и масов (стаден) надежден естествен имунитет, предпазващ от ново заразяване и „спасяващ“ ни от по-голямата част от безумните мерки срещу него, чрез които се удължава пандемията, предоставяйки достатъчно време за спад на имунитета и възможност за повторно заразяване на първите, които са се разболяли (и за всички ваксинирани) и така прекъсва порочният кръг на постоянно заразяване, както и действието на мерките, които щяха да ни „затрият в опита си да ни спасят....“

3. Преминава през всички - нема искам, нема не искам, преценям си, нема мерки, ваксинирани, неваксинирани, бустирани, зелени сертификати, австралийици и тем подобни.....

Та, затова и стихчета му посветих:

"Простият КОВИД вирус май ни съжали
и ОМИКРОН се появи,
за да се опита да ни спаси,
включително и от опита на високотехнологичният и умен свят
да се самоубие в опита да се спаси."