Кардиологът Светлозар Сардовски, позовавайки се на проучвания, публикувани във водещи списания назова какви са вредите от анти-ковид мерките, пише Глас нюз бг.

Той изтъква редица проблеми, които се зараждат у хората. Пример за това са както той ги нарича "мълчаливите жертви."

"Та, ето и другата ГЛЕДНА ТОЧКА за: „Не ИЗЛИЗАЙТЕ от ВКЪЩИ“ или умрете....

Изолацията (lockdown) е „Инцидент с масови жертви“

„Негативните последици за здравето от това, са масово подценявани и недостатъчно докладвани.

Това е огромна грешка. Телефонните линии за самоубийци са се увеличили с десетки пъти," пише той в социална мрежа.

"Други мълчаливи жертви са „пропуснатите милиони, които биха били диагностицирани с нов рак, чрез рутинен скрининг, нелекувани сърдечни инфаркти и инсулти и повишен риск от самоубийства," допълва той.

Вижте какво написа още той:

"И така, ЧРЕЗ истинската НАУКА продължаваме БУДИТЕЛСТВОТО....

Представям на достъпен език резултатите от две интересни проучвания и то публикувани в наистина водещи списания, които най-общо загатват за малка част от вредите от прекомерните (и не само според мен) т.нар. анти-ковид мерки и съпътсващите „плашещи“ кампании, които вреди са трудно измерими, но при всички случаи тепърва предстои да се претеглят срещу „ползата“ (ако има такива желания....), като аз съм абслолютно сигурен, че вредите надвишават ползата и то доста, което е видимо и понастощем, но тепърва ще става и по ОЧЕВАДНО (за виждащите де).

И това се дължи на факта, че ни управлява(ха)т хора, учили „управление на процесите“ (като един скорошен мой събеседник по бтв радио от 14/01/22г), които обаче, не познават същността на процесите, вследствие на което ни вкараха в тежка душевна и социално-икономическа криза. Защото, „ако за да изпишеш вежди, вадиш око“ е НЕПРАВИЛНА стратегия.

ПЪРВОТО ПРОУЧВАНЕ отговаря на въпроса:

Каква е връзката на продължавашите физически симптоми, характерни за т.нар. след- ковид синдром, с действително преболедувалите Ковид 19, потвърдено от серологичните тестове и с тези, които само мислят, че са го преболедували?

https://jamanetwork.com/…/jamainternalm…/fullarticle/2785832

И ОТГОВОРЪТ Е МНОГО ИНТЕРЕСЕН:

Резултатите от този анализ върху голяма френска група (26,823 души) предполагат, че продължавашите физически симптоми, с изключение нарушението на обонянието, 10 до 12 месеца след първата вълна на пандемията COVID-19 са свързани повече с вярата, че сте преживели инфекция с COVID-19, отколкото с лабораторно потвърдена инфекция с CoV-2. Резултатите показват, че продължавашите физически симптоми след инфекция с COVID-19 не трябва автоматично да се приписват на SARS-CoV-2; може да е необходима пълна медицинска оценка, за да се предотврати погрешното приписване на симптомите на вируса.

“ДВА ОСНОВНИ МЕХАНИЗМА могат да обяснят нашите констатации. ПЪРВО, наличието на продължителни физически симптоми може да е довело до убеждението, че сте имали COVID-19, особено в контекста на нарастващото безпокойство относно продължителния COVID, както и че друго заболяване може да стои в основата на симптомите, приписвани на инфекцията с COVID-19.

ВТОРО, вярата, че сте имали инфекция с COVID-19, може да е увеличила вероятността от симптоми, или пряко чрез засягане на възприятието или косвено чрез предизвикване на неадаптивни здравни поведения, като намаляване на физическата активност или промяна в диетата. Смята се, че тези механизми допринасят за дългоописваното персистиране на физическите симптоми след остри инфекции.“

ВТОРОТО ПРОУЧВАНЕ отговаря на въпроса:

Има ли връзка между раждането по време на пандемията COVID-19 и неврологично-социалното развитие на 6 месеца при кърмачетата, със и без вътреутробно излагане на майчина инфекция със SARS-CoV-2?

https://jamanetwork.com/…/jamapediatri…/fullarticle/2787479

И тук ОТГОВОРЪТ Е МНОГО ИНТЕРЕСЕН и в същият дух като първото:

Да има връзка, но тя не е от това дали детето е било изложено или не на вируса, а дали е раждано по време на пандемията.....

„Научните и медицински общности най-вече спекулират, че бебета, родени от майки, които са се заразили с COVID-19 по време на бременност, могат да проявят спад в неврологичното си развитие. Това се изразява в потенциално въздействие върху милиони деца, родени по света през последните две години“, каза д-р Думитриу пред Reuters Health .

„Нашето проучване обаче, сочи потенциално въздействие върху невроразвитието на бебета, родени по време на пандемията, независимо от инфекцията на майката, което, ако бъде възпроизведено, ще доведе до потенциално въздействие върху стотици милиони деца, родени след началото на пандемията“, каза тя.

Липсата на разлики в неврологичното развитие между бебета със и без вътреутробно излагане на SARS-CoV-2 и наблюдаваните групови разлики между предпандемичните и пандемичните бебета предполагат, че свързаният с COVID-19 стрес трябва да се разглежда като потенциален основен механизъм.

Та, такива ми ти работи и то НАучни...

„В социално-икономическия живот трябва да се уважава и насърчава достойнството на човека, неговото призвание и да се мисли за ДОБРОТО на ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО. Защото човекът е авторът, центърът и краят на целия социално-икономически живот“.

(Gaudium et Spes, 63 )

Та, ето и другата ГЛЕДНА ТОЧКА за: „Не ИЗЛИЗАЙТЕ от ВКЪЩИ“ или умрете....

Изолацията ( lockdown) е „Инцидент с масови жертви“

„Негативните последици за здравето от това, са масово подценявани и недостатъчно докладвани.

Това е огромна грешка.

„Телефонните линии за самоубийци са се увеличили с десетки пъти....“

Други мълчаливи жертви са „пропуснатите милиони, които биха били диагностицирани с нов рак, чрез рутинен скрининг, нелекувани сърдечни инфаркти и инсулти и повишен риск от самоубийства.

Пациентите, които се страхуват от посещение на болници и лекарски кабинети, умират, защото COVID-фобията ги възпрепятства от търсене на помощ.

„Милионите жертви при продължителна изолация ще се прикрият В ОБЩИЯ КУ(Ю)П, но те ще са всъщност: алкохолизъм, бездомност, самоубийства, инфаркт, инсулт или друго.

При младежите това ще е финансова нестабилност, безработица, отчаяние, наркомания, непланирана бременност, бедност и злоупотреби със субстанции.

„Невъзможно е да се измери точно краткосрочната, средната и дългосрочната вреда за здравето на хората с продължителната изолация“

Загубата на работа обаче, е едно от най-стресовите събития в живота и ефекта му върху здравето на човека не се намалява, защото видите ли, това се е случило и с още стотици милиона други хора. Затварянето на училища и университети е неизмеримо пагубно за децата, тийнейджърите и младите възрастни за десетилетия напред. “

...за огромните щети, които „реакцията“ ни спрямо вируса, нанася върху структурата на обществото.

Тъй като броят на смъртните случаи от вируса започва да намалява, възможно е да се пробудим за тази нова вълна от жертви, за която предупреждават „виждащите“. Би трябвало да се вслушваме в... да вземем под внимание.

https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration…/…

Ето това е правилната позиция, базирана на правилната НАУКА, представена от наистина Учени в областта на инфекциите, която трябва(ше) да се следва. Радвам се, поне за себе си, че защитавах същата позиция, въпреки че чак сега ми бе пратена от фейс приятел, защо ли досега не съм я открил, дали пък не е била ограничена.

ваш д-р ССардовски."