Гневно писмо по повод шокиращия случай от днес в Асеновград, при който група роми нападнаха деца спортисти и треньори в Асеновград написа общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. Писмото е разпратено и до медиите. Ето какво гласи то:
В последните дни общественото внимание се фокусира върху два инцидента, при които на публично място се стига до сбивания и нанасяне на телесни повреди. Единият случай е в гр. Асеновград, пред общинската болница, където тумба цигани от асеновградския квартал „Лозница” напада други граждани с цел саморазправа и нанасяне на увреждания на физическия интегритет. Намесата на полицията, както се твърди, е предотвратила по-сериозен инцидент или екслация на така така създадения. Другият случай е от гр. Борован, където служител на МВР от РУ – Бяла Слатина е бит от две лица в хранителен магазин, като за мотив се изтъква, че нападателите отмъщавали затова, че са задържани от служителя на МВР.

И двата инцидента са показателни са ширещата се безнаказаност в малки населени места, и в двата инцидента участват цигани – факт, който не бива да се премълчава, защото за пореден път показва системен проблем с криминогенния фактор в циганската общност.

По същество инцидентът в Асеновград представлява откровена и ярка провокация срещу обещствения ред. За съжаление подобни изстъпления се превърнаха в практика – давам пример с инцидентите в София, свързани с „Виетнамските общежития”, където цигани заплашваха, че ще се лее кръв. Отправям това писмо по няколко причини. Оповестената информация по случая в Асеновград показва, че при наличието на тълпа, която е вилняла пред обществено заведение, има привлечени като обвиняеми само 8 души. Сведенията показва, че са присъствали десетки нападатели, организирани в тълпа, въоръжени, които с особена дързост и цинизъм са нападнали други граждани и са оказа съпротива на органите на реда. Този случай е показателен за липсата на твърдост от страна на МВР, когато трябва да се пресичат всякакви подобни опити или нападения. А липсата на твърдост у структурите на районните управления се дължи на грешна политическа и оперативно-техническа логика, подчинена на принципа „да пазим баланса, за да не стане беля”. Позволявам си да ви обърна внимание, че това е абсолютно грешен  и порочен модел, който беше наложен и налаган години наред като компромис в името на някакво уж мирно съществуване. Позволявам си да се обърна към Вас, тъй като отдавна ситуацията с подобен род събития е минала границите на търпимостта, струва здравето, а понякога и живота на български граждани. Считам, че по казуса с побоя нанесен от цигани над други граждани в Асеновград не трябва и не бива да има никаква търпимост. Ето защо настоявам да назначите проверка за начина, по който РУ Асеновград е реагирало на ситуацията, както и съвместно с Прокуратурата на Р България да бъдат командировани разследващи органи, които да изяснят иницидента и да привлекат като обвиняеми абсолютно всички участници във въпросната тълпа от кв. „Лозница”. Считам, че включително и на политическо ниво трябва да бъде ясно заявено, че подобни изстъпления и ексцесии не само повече няма да се толерират, а е задължително да бъдат прекратявани със прилагане на физически сила и помощни средства от страна на органите на МВР. 
По отношение на случая в Борован (информацията беше разпространена от вестник „Конкурент” в т.ч. придружена и с видео) считам, че въпросните двама нападатели следва да незабавно привление към отговорност. Стана практика служители на МВР да бъдат нападани, в т.ч. и когато не са на служба, а това да се приема като нещо нормално. Това е лош сигнал първо към обществото, второ към всички служители от системата на МВР, които нямат никаква сигурност и защита, че утре няма да им бъде потърсена сметка защо си вършат работата. Посочвам казусът в Борован , защото той поставя тежкият въпрос щом престъпниците нямат страх и респект от служителите на МВР, тогава какво ли ще предприемат спрямо обикновени граждани. Още повече случаят в Борован доказва, че в малките населени места се е създала една особена неформална група от хора, които се чувстват и живят над и зивън закона. Побоят на служителя от РУ Бяла Слатина се отличава с откровена дързост и цинизъм. Сигналът е, че МВР като система и пазител на обществения ред не представлява фактор в очите на подобни хора. Считам, че на тази ситуация следва да се отвърне с цялата строгост на закона не само по отношение на двамата цигани 9рецидивисти, както се оказва), но и по отношение на целия криминален контингент в района, който явно се есамозабравил и води съществувание над и въпреки държава и държавност. С други думи Ви призовавам за ответна специализирана операция, която да покаже, че не може полицаи да бъдат бити независимо дали са дежурство или неса.

Отправям това писмо към Вас, защото освен техническите и организационни мерки в системата е необходимо и отправяне на силни политически послания и демонстриране на воля да се противопоставим срещу системното и дразнещо беззаконие особено в малките населени места. Трябва ясен сигнал, че ще се използва и е задължително да се използва сила в такива ситуации. Трябва и ясна и едностранно изразена политическа подкрепа служителите в МВР да прилагат сила в подобни случаи – с други думи да се даде кураж на редовия състав на натисне бандитите!