В момента имаме най-голямото масово подслушване на български граждани в новата ни история. В тези материали го няма президента, но е публично известно, че и той е сред тях. Към настоящия момент имаме три списъка със 123 граждани, които са подслушвани и на които знаем имената.

Сред тях има журналисти – известни и не толкова известни, общественици, граждански активисти, политици, кандидати за политици и други. Това заяви Николай Хаджигенов от коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" след края на комисията, която разследва полицейското насилие по време на протестите миналото лято.

,,В списъка има и човек от Софийска градска прокуратура. Той е бивш мой клиент, който не съм виждал може би от повече от пет години. Връзката обаче е известна и вероятно това е причината. Представете си какви са мащабите – от обикновени хора от площада, през прокурор от СГС и стигаме до политици. В списъка няма политици от ГЕРБ'', посочи още той.

От 1000 подслушвания на 132 се знаят имената, списъците се допълват всеки ден. Подслушванията са от периода 14 юли до месец май тази година – продължило е месеци след протестите, обясни той.