Като безпорен професионалист и личност, така зам. - шефът на ДПС Хамид Хамид определи кандидатурата на главния прокурор Сотир Цацаров за шеф на антикорупционната комисия, като увери, че е богатство за всяка държава да ползва потенциала му. Toва пише в."Монитор".


Той обясни, че ПГ на ДПС не е обсъждала постъпилите две кандидатури - тази на Цацаров и на Симеон Найденов от Воля. По думите му когато  внесат концепциите си, те ще се съберат и ще ги анализираме внимателно в детайли.

"Няма как да не отбележа и моето мнение, и на моите колеги, за безспорната личност на главния прокурор, за безспорния професионализъм и качествата, които той притежава", каза той и добави: "Богатство е за всяка държава да използва този потенциал пълноценно и КОНПИ е мястото, където този потенциал може да се развие".

Според него обаче, веднага след встъпване в длъжност, независимо кой бъде избран, трябва да продължат законодателните промени, които висят в правна комисия. Има някои неуредени въпроси и пропуски, проблеми. Надявам се да работим изключително активно с новоизбрания председател в тази посока, заключи Хамид.