Председателят на комисията по труда и социалната политика в Народното събрание Д-р Хасан Адемов определи като организиран хаос реакцията в България по въпроса с коронавируса.

В предаването „Лице в лице“ по bTV той подчерта, че е безсмислено всички хора, които се връщат от страни с разпространение на заразата, да остават под карантината.

Тези, които имат симптоми, трябва да бъдат хоспитализирани, тези, които нямат симптоми няма защо да стоят 14 дена изолирани, обясни Адемов.

Той подчерта, че антикризисния щаб трябва да посочи ясно по какъв критерий ще се определя кой да бъде поставен под карантина. Това все още не е направено.

Адемов даде личното си мнение, че само хората с хронични заболявания и сериозни здравни проблеми трябва да са карантинирани.

Председателят на социалната комисия към парламента беше категоричен, че всеки под карантина трябва са в болнични, а не в отпуска.

Адемов коментира и това, че няма как медицинската целесъобразност да се противопоставя на финансовата стабилност на страната.

„Човек не може сам да се поставя под карантина“, това коментира в същото предаване и лидерът на КНСБ Пламен Димитров.