"Важното е, че се научихме да работим в синхрон", така се поздравяват хората на Копейкин от "Възраждане", "Дай, България" на Христо Иванов и "Боец" на Гошо Тъпото, докато са с белезници в полицейски автомобил. Това става ясно от видео, разпространено в социалните мрежи. 

На клипа се виждат ясно лицата на хората, предизвикали размириците и довело до нападението на десетки полицаи. Както се оказа, те са стари познайници на полицията с дълги досиета. 

Над сто са ранените полицаи от метежниците.  


 


Сблъсъците днес пред новата сграда на Народното събрание в София са били предизвикани най-вече от криминални фигури. Това съобщи на пресконференция шефът на СДВР Георги Хаджиев. 

Имаше ултраси от футболни агитки. Целта на всички провокации бе да се предизвика физически сблъсък с представителите на закона и окървавяване на протеста., каза още Хаджиев.

"Въпреки нашите призиви за законност и разположените колеги с жълти жилетки не срещнахме разбиране и се търсеше директен сблъсък. 

Бих искал да подчертая категорично, че действията на полицията са изцяло в правомощията ни. С цената да понесат поражения срещу самите себе си, някои от тях пострадаха", разкри той и допълни:

"Криминални фигури влязоха в сблъсък с колегите. На 100 от полицаите е оказана помощ на място заради използване на лютив спрей от страна на лица с противогази и лични предпазни средства. 26 са прегледани в болницата.