Ние ще спазим процедурата. Трудно би могло да се състави правителство, тъй като ние не искаме подкрепа от ГЕРБ, а виждаме че Слави Трифонов не иска да участва в свалянето на този модел.

Ние не искаме участие във властта, а искаме да разградим модела в България, защото е вреден за България, и по тази конкретна политика подкрепяме ИТН, явно обаче приоритети на Слави Трифонов са се променили след изборите, заяви пред Bulgaria ON AIR
зам.-председателят на БСП Христо Проданов.

Незадоволителният резултатът на БСП от изборите, Проданов отдава на пандемията от Ковид-19. "Направихме анализ, като цяло коронакризата се отрази сериозно на резултата, това че не сме подкрепили президентската двойка преди изборите също явно е повлияло", каза Проданов. 

И допълни, че в ситуация, в която предстоят предсрочни избори, БСП не трябва да се занимава със себе си, а има по-важни държавнически въпроси. 

Относно изказването на Елена Йончева, че ако получи мандата, БСП  трябва да го върне, Проданов беше категоричен: "Членовете на БСП решават, Йончева не е член на БСП, процедурата в БСП е ясна", каза той. 

Социалистът отрече всякакви спекулации за подкрепа от страна на ГЕРБ ако получат мандата. "Абсолютни глупости.  БСП не иска такава подкрепа, няма как да получи подкрепа точно от този модел. По-скоро ни очаква служебно правителство и нови избори през юли. Няма как да има двойни избори.

В момента важното не е боричканията на партиите, а социалното и икономическо положение на хората, туристическият сезон е в колапс. Пропускат се най-важните неща. Нищо смислено за хората, това ще доведе до хаос, затова казваме че Слави хвърля хората в хаос", заяви за.-председателят на БСП.

Според него създаването на комисия по ревизията е просто пиар. "Надяваме се много, че тази комисия не е създадена само някой да си прави пиар. БСП е работило доста време по корупцията, за ремонтите, за магистралите. Това което се случва сега, е по скоро пиар", категоричен е Проданов.

По отношение на мажоритарния вот, Проданов отговори категорично. "Според мен, когато обещаваш нещо на хората, и имаш възможност да го направиш, но не го правиш, е предателство", каза Проданов.

И допълни, че БСП винаги е била последователна, предвидима политическа сила. "Доказахме, че е лъжа това че ще подкрепим ГЕРБ или че няма да подкрепим президента Радев", заяви той.