Страната се превърна в заложник на пиянските изцепки на човек, за когото цяла София знае, че прекалява с чашката. След драскането по вратите на един “политически враг”, сега обиди и хули по адрес на друг. Това написа във Фейсбук Петър Кичашки - юрист и изпълнителен директор на Института за модерна политика, по повод последния скандал с Александър Морфов. 

Ето какво коментира още той:

"Нека направим едно интелектуално упражнение. Представете си, че режисьор от ГЕРБ гони актьор, защото последният е “променкаджийски боклук” или “дебейски боклук”. Искам да си затворите очите и да си представите какво ще последва.

Ще има живи включвания по телевизията от театъра, ще има спонтанен протест на площада, ще се появи хаштаг #NoPoliticsInArt примерно, ще има петиции, жалби до отговорни институции, ще има възмутени активни граждани в люти дигитални битки за справедливост.

Да, ама обиждащият и драскащият по вратите алкохолик е от добрите. Следователно проблем няма. Телевизиите нямат живи излъчвания, няма протести, няма хаштагове, няма жалби и петиции. Има една оглушителна мръсно кафеникава тишина, чиято функция е да прикрие миризливото авторитарно зловоние, което се носи от ”добрите”.

Що така, бе, момчета и момичета? Не сте глупави. Защо тогава се правите, че не виждате гнусотията, когато идва от вашите редици? Не разбирате ли, че никога няма да имате влиянието, което смятате, че ви се полага, докато продължавате да сте такива лицемери? Грозна работа. Ама много грозна."

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук