Актьорът Евгени Будинов коментира отстраняването си от спектакъла "Хъшове" на Народния театър от режисьора Александър Морфов.

Както БЛИЦ съобщи, на скандала гласност даде Тома Биков от ГЕРБ. В профила си във Фейсбук той сподели видео, в което според политика се обяснява причината за отстраняването.

Повече от 15 години Евгени Будинов участва в "Хъшове". Миналата година в края на август преди връщането на спектакъла отново на сцената на Народния театър актьорът разбира, че е отстранен от постановката. Но го разбира от колегите си.

"Според мен мъжката постъпка беше самият Сашо Морфов да ми се обади и да ми го каже и аз реших да постъпя по-мъжки от него и да му звънна по телефона. Питах го: "Защо съм отстранен?". Каза, че ме отстранява, защото съм член и съм бил депутат от ГЕРБ. Аз го попитах:

"Сашо, значи ти ме отстраняваш по политически причини?" и той каза: "Да, отстранявам те по политически причини. Нещо като актьор към мен да имаш проблем? Той каза: Напротив, Гецка. Много те харесвам като актьор, даже ще ми липсваш в представлението", коментира Евгени Будинов, цитиран от БНТ.

Александър Морфов заяви, че разпространеното видео е манипулирано и в него не присъстват всичките мотиви за отстраняването. Той потвърди, че цени Будинов като артист, но по думите му, в случая ставало въпрос за морални ценности.

"Аз никога не съм си и мислил и нямам право да забранявам, на който и да било човек да участва в законова партия, но тук става въпрос за морални императиви. Човек, който няма моралните качества, за да участва в това представление, аз имам пълното право да го отстраня от представлението", каза Александър Морфов, режисьор на "Хъшове".

Морфов заяви, че това е бил основният мотив за отстраняването на Будинов от "Хъшове".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук