2019 г. е била сложна и тежка в политически план. Това призна зам.-председател на Националния съвет на БСП Кирил Добрев.

"Устояхме заедно на всички политически изпитания, благодарение на взаимна подкрепа. ​Всеки един от вас беше част от тази година - с времето, труда и емоциите, които посветихте даром и безрезервно на БСП", заяви той часове преди настъпването на новата 2020 г.


Според Добрев двата вида избори - за Европейския парламент и за местната власт - са били добър урок за "червените". От една те са показали, че социалистите са силни и могат да са единни. От друга депутатът признава, че е имало загуби, от които трябва да се вземат поуки.

"Изгубихме големи личности, чиято светлина и дух ни държаха на верния път. Трудно е за всички ни, но днес, заради тях, заради онези, които са дали и дават всеки ден дори частица от себе си на лявата идея, трябва да продължим. Нека новата 2020 г. бъде мирна и благодатна. Бъдете здрави и силни. И не забравяйте - заедно можем всичко", отбеляза още Кирил Добрев.