Пред БЛИЦ TV прясно сваленият премиер Кирил Петков започна да увърта на въпроса - неговият баща Петко Петков ли е взимал задкулисни решения, който е превръщал в съвети към сина си.

Медията ни възпламени истинска бомба с разкритието, че Петков-старши е не само душеприказчик на сина си, но и има огромно влияние върху него. Над родителят тегнат съмнения за срещи с крупни босове (виж подробности в Още по темата).

Пълен провал: Кабинетът „Петков” падна БЛИЦ TV

Не сме очаквали от Петков точно тази вечер да си свали картите, но е факт, че въпросът на БЛИЦ го накара да се замисли и той риторично започна да се пита "какви покровители"?. Това определено издава обремененото му съзнание, което тепърва ще трябва да мисли спасителен вариант, за да довърши обещаното от босовете над него.

Петков изчезна в тъмния кулоар на парламента, с което по ирония на съдбата ни подсказва, че едва ли ще бъде запомнен със светлия лъч на промяната. Която в последствие се оказа огрома подмяна на желанията на хората.

Провалът тепърва ще направи сваленият с вот на недоверие премиер още по - несигурен и зависим от менторите си и проксита от близкия кръг "Капитал".

Падането от власт на Кирил Петков го ангажира да бистри политика с парламентарната група на "Продължаваме промяната" до късни доби в парламента. Сваленият с вот на недоверие министър- председател надъха колегите си за предсрочни избори. Пред БЛИЦ TV Петков разкри, че не се е чул с човека, който го запали да се върне в България.