Характерна черта за моралните приватизатори на нашето съвремие е непрестанното им желание да себеизтъкват собствената си незаменимост и единствено възможната правилна позиция, разбира се, тяхната! Но когато лицемерието не познава граници, може да ти се случи челно да нацелиш гредата. Точно това се случи с един от менторските сайтове на Тройката скандални бизнесмени ПДД – Прокопиев, Донев, Дончев. 
Кукловодите и трупата им марионетки представиха миналата седмица “Кафява книга за свободата на българските медии”. По всичко изглежда, самодостатъчните, защото бяха поканили само собствените си “медии”-бухалки, не са останали доволни от липсата на отзвук на “активното им мероприятие” и заради това са пристъпили към разпространението на пасквила под формата на “платено съдържание” в социалните мрежи. От няколко дни, дори и да не си лайкнал страницата на "Клуб Зет" във фейсбук, по няколко пъти на ден, на фийда ти се появява “платена публикация” на слабочитаемия сайт, като дори се призовават читателите да споделят публикацията.

На фона на “платения постинг”, който мнозина от потребителите на социалната мрежа могат да изтълкуват и като спам, най-малкото, защото не са пожелали да четат префърцунените “опорни точки” на олигархичното задкулисие, в неделя от сайтчето, което често бива наричано с турското значение на WC, можехме да научим, че българите си имаме нов Бай Ганьо, Бай Бедров!

Иван Бедров, известен като Бай Бедров, “приятелят” на Марк Зукърбърг

Труженикът на грантаджийската псевдожурналистика дотолкова си е повярвал, че анализира действията на корпорацията и се опитва да фамилиарничи с Марк Зукърбърг, като му благодари, че “изгонил медиите”. Става въпрос за политиката на корпорацията да иска плащане от медии, които искат да споделят съдържание във фейсбук до повече потребители. 

Бедров на масата с кукловодите


Сега на кое да вярваме? На това, че сайтчето на олигарха Огнян Донев плаща, за да се популяризира пасквил, представен и от Иван Бедров или на Бай Бедров, за когото Зукърбърг е момчето от съседния вход. Двойственият морал на Бедров е всеизвестен, не заради върлата му подкрепа за Истанбулската и всякакви други конвенции и решения, например за легализиране на гей-браковете, но и заради факта, че обича да критикува правителството, в което член на политическия кабинет на министъра на културата е собствената му жена Иванка. Май вече не била, тогава доскорошната му съпруга.

Този линк се разпространява в социалните медии като “платено съдържание”. Въпреки това, читателите на сайта са изключително малко

Това далеч не е всичко за n-тия опит на олигархията да изпере калните си бели якички. Разбирачите от “Клуб Зет” очевидно не са таргетирали правилно потребителите, на които да си натрапват “Кафявата книга”. И тук идва естествената реакция, когато жълтопаветник и грантаджия попаднат в непозната за тях публична среда. 
От 10 коментара под платения линк, 10 се подиграват с авторите на пасквила на олигархията. Ето част от мненията, които все още са достъпни във фейсбук-профила на непопулярния сайт на подсъдимия за неплащане на 63 млн. лв. данъци Огнян Донев.
 
петър петров‪ Явно не сте слушали радио Хоризонт,когато Петър Волгин е водещ щом казват,че няма свобода на словото! Говори и кани събеседници,които правят управляващите на нищо,използвайки националното радио! 
 
Борис Русев‪ Нивото на Волгин и Кл.зет е едно и също. Те са си от една котило. "Долу Бойко!" - това е общото. 
 
Валери Стойнов тея дето стоят зад тая бяла книга не отговарят ли на описанието"Като основна причина в доклада се посочва средата, доминирана от корупция и обвързаност между медии, политици и олигарси". Може ли да ни открехнете тези хора разполагащи със стотици милиони как и откъде ги имат, ще кажеш че те не са олигарси набъркани в корупция притежаващи медии
 
‪Stefan Raychev Antonov‪ Клубзет пък кой ги е натискал. Това е най-свободната територия за тъпизми сред така наречените десни медии
 
 
‪Alexander Zdravkov Kuzmanov‪ А собственикът на club Z изгони журналистите от Канал 3 оня ден...абе що не си…

 
Ще вземем повод от последния потребител, за да припомним и какво признание направи Огнян Донев на същото мероприятие, от което грозно бяха гонени неудобните журналисти. Донев всъщност сам приключи собственото си сайтче и едноименно списание. Донев си е дал сметка, че пилее излишни финансови средства, за да издържа медии, които да се бият с прокуратурата, правителството, президента, с всички, които му пречат на бизнеса. Иначе няма логика, да парадираш, че си крупен бизнесмен, който се бори за “свободата на медиите”, а в същото време сам да признаеш, че си забранил на собствените ти “марионетки” да пишат за фармацевтичния бизнес у нас. 

Бай Бедров, какво мисли по този въпрос или вече разбира, както казва друг от коментиралите “Кафявата книга” – “Имаше една история – кога еди шницили, не рива, а!”.

Диагнозата на читателя е категорична