Днес на специална пресконференция с журналисти кметът на Хасково, инж. Георги Иванов, показа копие от списък с 14 разследвани и приключени без констатирани нарушения случаи, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Хасково.
Сред тях са договорът с Интерлинк, галерията до театъра, хирургическия блок, продажбата на ТЕЦ – Хасково и няколко други общински обекти. Пресконференцията е по повод публикация за проверките, които извършва ДАНС в общината. След като кметът показа прекратените с прокурорски подпис преписки по жалбите, каза и кои са инициаторите на тези проверки.
Това са депутатите Христо Бисеров, Рамадан Аталай и Иван Стаматов, каза кметът за БЛИЦ, поръчители на всичките тези проверки, които излязоха ялови. Но аз питам сега дали ще се самосезира прокуратурата по сигналите, които има за сделки с имоти от тримата и конфликт на интереси срещу тях?
Кметът Иванов посочи и няколко конкретни факта. Така, например, хотелът в Текето е купен за 30 000 лева от общината и само 6 месеца по-късно е деклариран със стойност 640 000 лева от фирма, чийто собственик е синът на Рамадан Аталай. Изпълнител на обекта е строителната фирма на Иван Стаматов. И защо, попита още кметът, Иван Стаматов, който е член на парламентарната комисия, изпълнява проекти на екологичното министерство, а договорът на близка до Рамадан Аталай транспортна фирма, която обхваща голяма част от пътищата на Хасково, е подписан не от кмета, а директно от транспортния министър.
Нека видим сега, дали прокуратурата ще се самосезира по тези и още толкова други нарушения на закона, заключи кметът. /Тодорка Николова, БЛИЦ