Кметът на Лозенец, Константин Павлов, който изглежда все по-безпомощен да направи нещо съществено за квартала си, прекрачи всякакви граници на адекватност!

Спомняте ли си фразата „Защото сте абсолютен престъпник“, която един прокурор изрече при арест и заради която България е осъдена от Съда в Страсбург за нарушаване на презумпцията за невинност? До момента страната ни има 9 подобни осъдителни решения и по всичко изглежда, че сме на път да си спечелим и 10-то, ако някой от засегнатите от кмета Константин Павлов реши да си потърси правата!

Преди няколко дни съдът отново потвърди валидността на Разрешението за строеж на „Златен век“ и отмени заповедта на ДНСК за спирането на строежа му. Това, явно е повод Константин Павлов – Комитата да реши да изгрее отново на публичния небосклон (защото по друго време не го прави) с публично изказване, в което заявява: „Престъплението „Златен век“ продължава!“.В коментара си кметът дава оценки на ДНСК, на Главния архитект на Столична община, на инвеститорите в проекта „Златен век“ и за пореден път отправя юридически неиздържани искания, които няма как да се случат в една правова страна.

Интересното е, че в случая той си позволява и да раздава присъди дори след две становища на Административен съд София-град, че „Златен век“ е законен строеж, тоест – за разлика от другите осъдени в Страсбург, г-н Павлов е доста по-смел, раздавайки присъди, противоречащи на съдебните становища. Това негово поведение, обаче, може да струва доста скъпо на данъкоплатците, тъй като глобите, които Страсбург ни налага, плащаме всички ние.

Освен неадекватно поведение, кметът за пореден път демонстрира крещяща безпомощност да реши истинските проблеми на „Лозенец“, което явно и на самите му избиратели започва да прави впечатление, тъй като в коментарите си те са безпощадни:

„За много неща съм съгласен с теб, Комита, но съпротивата срещу тази сграда не я разбирам и не я подкрепям“ – коментира Георги Драганов.

„Прекалявате вече! Фиксацията ви в точно тази сграда вече е съмнителна! Кмет сте – дръжте се малко по-адекватно! – възмущава се друга гражданка.
„Колкото по-бързо и без спънки бъде завършена с целия ѝ блясък тази сграда, толкова по-добре за квартала. Комита, аз съм от обществения интерес който е на противоположното на твоето мнение“ – смята друг гражданин, Борил Гуринов.

„Решенията и на двете съдебни инстанции са аргументирани и точни. Сигурна съм, че същото ще бъде и решението на последната инстанция. Да видим кой ще плаща нанесените щети и пропуснатите ползи“ – алармира Татяна Колева.
 
Въпреки обществената критика, която търпи, изглежда, че Константин Павлов е готов на всичко, за да имитира някаква дейност, тъй като нито веднъж в мандата му до момента не сме го видели да се заеме с някой от истинските проблеми на район „Лозенец“ или да обясни защо почти 100 % от предизборните му обещания не са изпълнени!

Въздухът в „Лозенец“ продължава да е един от най-мръсните в София, проблемът с обществените паркинги изобщо не се обсъжда, а камо ли да се реши, а липсата на тротоари и организация на движението в квартала е на път да изчерпи търпението не само на майките с колички, но и на всички граждани в кварталите на район „Лозенец“.
 

Фокусирането на Константин Павлов – Комитата в доказано законен строеж е повод да се запитаме и нещо друго - дали има други причини и финансови стимули кмета да се фокусира само в „Златен век“, при положение, че няколко съдебни състава вече потвърждават изрядността на документацията на сградата?
 
Дали само безпомощността му да реши истинските проблеми на „Лозенец“ е повод Константин Павлов да се опитва да спечели медийно внимание или има и финансови стимули, за които можем да само да гадаем? Времето ще покаже!