Пожелавам на партиите смислена кампания и нека най-добрият да победи, вярваме, че това ще бъде „БСП за България“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на регистрацията на коалиция „БСП за България“ за извънредните парламентарни избори в Централната избирателна комисия (ЦИК). 
„Внесохме 6000 подписа за отличен. Нашата цел е първа политическа сила и това ще бъде“, каза Нинова. На въпрос, ако спечелят изборите с кого ще управляват, Нинова заяви, че като се случи, ще го обяви. Попитана дали ще има нови предсрочни избори през есента, лидерът на БСП заяви:

„Не ме карайте да гадая. Сега сме в кампания, бихме искали да направим една силна кампания и да бъдем първа сила. Това е целта“, каза тя. Във връзка с излязлата информация, че БСП ще реши с кого да управлява с вътрешнопартиен референдум, Корнелия Нинова посочи, че това не е нова идея. „Много отдавна ние сме казали, че въпросът с кого ще управляваме ще го решаваме с питане до цялата партия“, допълни лидерът на БСП.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!