След сценарий, достоен за холивудски „Оскар“, с който сектата на проваления бивш министър на правосъдието Христо Иванов – Пинокио умишлено си отряза пътя за самостоятелно участие в предстоящите избори, сега гуруто на „Да(й) България“ е намислил нов пъклен план, за да излъже окончателно и малкото останали им поддръжници.

За да не лъсне „подкрепата“ на едва 0.7 % от гласовете на българските избиратели, в понеделник вечерта от „Да(й) България“ обявиха, че се коалират за изборите с присъдружната им партия „Зелените“, оглавявана от служителя на Иво Прокопиев Владимир Пенев, по–известен като Владо Компенсаторката. В коалицията щяла да влезе и „още една партия“, с която се водели преговори. Според публикации в медиите-бухалки на Прокопиев, става дума за друго протестърско формирование – ДЕОС.

От вчера вечерта активисти на все още нерегистрираната партия на олигархията, вече набират нужните им по закон 2500 подписа, за т.нар. коалиция „Движение Да, България“, без обаче да държат сметка, че така грубо нарушават закона и откровено лъжат хората, които дават подписа си.
Оказва се, че съгласно Изборния кодекс, за да е легитимна подписката, подписите на лицата трябва да са положени пред упълномощени от коалицията представители. След като коалиция между „Зелените“ и „Да(й) България“ все още не може да има, защото партията на Христо Иванов – Пинокио не е редовно регистрирана в съда и де факто не е никаква „партия“ по смисъла на закона, остава „Зелените“ да сключат коалиционно споразумение с друга партия.

Скандалът обаче е в това, че по думите на Антоанета Цонева, а и на самия Христо Иванов, подобно споразумение все още няма, т.е. няма и редовно решение на най-малко две политически партии да се коалират за изборите на 26 март. Това автоматично прави събраните до момента подписи за „бъдеща коалиция“ с наименование „Движение Да, България“ абсолютно нелегитимни и ЦИК следва да откаже регистрацията, тъй като хората не са се подписали пред редовно упълномощени представители, каквото е изискването на изборното законодателство.
След като пълната с „умни и красиви“ юристи, начело с внука на Пеко Таков „партия“ на олигархията „Да(й) България“, не е съобразила подобно елементарно правило, разписано в закона, да претендира за мандат за управление на цялата държава, чрез участието си в избори за парламент, е напълно несериозно.