"Необходима е държавна политика в областта на икономиката и българското производство. Защото без производство и икономика, друго нищо няма да можем да направим. Резултатът от ръста на икономиката трябва да отиде при хората. Това заявих по време на церемонията по случай връчването на годишните награди "Златна мартеница". Формално има ръст в икономиката, но данните от последния доклад на ЕК показват, че този ръст в икономиката по никакъв начин не се отразява на благосъстоянието на хората, че неравентвата се увеличават, че бедността расте и няма връзка между двете." Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в личния си профил във Facebook по случай годишните награди "Златна мартеница".

Ето какво още сподели соцлидерката на страницата си в социалната мрежа: 

"Трябва да се обърне внимание на малкия и среден бизнес и българското производство. В момента всичко е съсредоточено в 5-6 големи монополи, а малките и средните изнемогват. Във "Визия за България" предлагаме цял план за развитие на българското производство. Трябва да се спре рекетът и бюрокрацията върху бизнеса - документи, проверки, касови апарати. Те имат нужда от финансиране.

Имаме една единствена държавна банка - "Банка за развитие". В момента тя финансира само 5-6 големи. Ще обърнем тази политика към средните и малките. Трябва да се реши проблемът с кадрите. Затова трябва да обвържем образованието с икономиката. В професионалните училища, държавните университети, държавата да заложи необходимите бройки за българската икономика. Там децата да учат без такси, с държавни стипендии. Необходим и пазар. Външната държавна политика трябва да подпомогне намирането на пазари за български стоки и производство. Във "Визия за България" има цяла програма, но основното е държавна политика."