БСП забърка нова политическа интрига, този път със Закона за вероизповеданията, като наклевети ДПС, че е сключило сделка с ГЕРБ. Тя била подкрепа за президентското вето срещу промени в Закона за вероизповеданията, планирани за петък в НС, за които настоявали от движението. "ГЕРБ опрощават на мюфтийството задълженията им към държавата. Сделката е: "Ние ви подкрепяме, за да отхвърлим ветото на президента и аргументите на БСП, а вие ни опрощавате задълженията към мюфтийството", изстреля Нинова от "Позитано" 20, тъй като червеният бойкот продължава.

Обвиненията на соцлидерката вбесиха Йордан Цонев, който опроверга като абсурдни твърденията й от трибуната в НС.  Малко преиграхте, госпожо Нинова", скочи зам.-шефът на ДПС.

Той разясни на Нинова задочно, че заради пропуск в закона свещениците са си получили заплатите за януари и февруари, а мюсюлманските духовници, които досега не са вземали от Турция,  не са взели нищо.

"Това е въпрос на националната сигурност, това не е частен интерес на ДПС!", изригна народният представител от движението, цитиран от Канал 3.

Той припомни на Нинова, че още на КСНС при президента Румен Радев партиите са постигнали съгласие да се пресече финансирането на изповеданията отвън. И посъветва Корнелия Нинова да отиде на "Дондуков" 2, да провери думите му.

"И е добре да идете при президента да го питате - това е договорка ли е, или е национална сигурност. Или всички ще се грижим за националната сигурност, или ще я оставим така, както е в момента!", заключи Цонев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!