Изминаха малко повече от 24 часа, откакто бе обявено извънредното положение в България поради заплахата от коронавируса, така че е нормално вътрешнопартийните избори за нов председател на БСП да бъдат отложени във времето. Това мнение сподели проф. Георги Михайлов от парламентарната групата на БСП в предаването “Офанзива“ по Канал 3.

“В ситуацията, в която се намираме в момента, най-малкото, което има значение, са изборите на нов председател на БСП“, каза професорът и допълни: “И все пак за мен няма съмнение кой трябва да е новият председател на партията и това е настоящият лидер Корнелия Нинова“.

“В предстоящите седмици и месеци ще трябва да се намерят много отговори на въпроси, касаещи реакцията на българското управление в кризисната ситуация с Covid-19“, според Михайлов.

“Пик на заразата ще има, но по-важното е да ограничим мащабите на този пик“, категоричен е професорът.

“Депутатът от БСП алармира за надвисналата икономическа опасност от крайните мерки, които се прилагат у нас и по света. Сам по себе си вирусът не е най-опасният, познат в момента, но влиянието му върху световната икономика е огромно“, смята още проф. Михайлов.